Tésztasaláta rákkal, babbal és avokádóval

Elkészítési idő: 35 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Tésztasaláta rákkal, babbal és avokádóval
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 db érett, hámozott avokádó
42 dkg konzerv vesebab
12 dkg főtt garnélarák
50 dkg penne
4 evőkanál extraszűz olívaolaj
1 db citrom leve
igény szerint friss, apróra vágott petrezselyemzöld
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A tésztát bő, forrásban lévő, sós vízben al dente (rugalmasra) főzzük. Leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, a vizet lerázzuk róla, majd ruhán szétterítjük és száradni hagyjuk.

2. Beletesszük egy tálba, és összekeverjük 2 evőkanál olívaolajjal.

3. A főtt vörös vesebabot hideg vízzel leöblítjük, jól lecsöpögtetjük és a tálba tesszük.

4. A meghámozott avokádót apró darabokra vágjuk, és citromlével meglocsoljuk. Sóval, borssal ízesítjük, és a tálba tesszük. Végül hozzáadjuk a főtt, hideg garnélarákot is.

5. Sóval, borssal, frissen vágott petrezselyemmel, a maradék olívaolajjal ízesítjük. Jól összekeverjük és tálaljuk.

Általában éretlen avokádót tudunk vásárolni (ez biztonságosabb is, mintha túl puhát vennénk). Praktikus a tervezett elkészítés előtt 4-5 nappal megvásárolni, s szobahőmérsékleten újságpapírba csomagolva megérlelni. Ha nem tudunk ennyi ideig várni, egy nap alatt úgy érlelhetjük meg, ha egy banánnal nejlon zacskóba zárjuk. Ez ugyan befolyásolni fogja az ízét, de biztosan megpuhul.
Tésztasaláta rákkal, babbal és avokádóval
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1536 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
Tésztasaláta rákkal, babbal és avokádóval
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
tippek, fortélyok