Tonhalsaláta olajbogyóval

Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 45 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Tonhalsaláta olajbogyóval
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
20 szem félbevágott fekete olajbogyó
50 dkg hámozott, negyedelt paradicsom
35 dkg natúr lében tonhal
50 dkg penne
4 evőkanál extraszűz olívaolaj
1 db citrom leve
2 gerezd zúzott fokhagyma
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint
A díszítéshez:
10 db friss, csíkokra vágott bazsalikomlevél

Elkészítés:

1. A tonhalkonzervet lecsöpögtetjük és tálba tesszük. Meglocsoljuk a citromlével, 2 evőkanál olívaolajjal és hozzáadjuk a félbevágott fekete olajbogyót. 30 percet pácoljuk.

2. Hozzáadjuk a lehéjazott, felnegyedelt paradicsomot. Megforrósított olajon üvegesre pároljuk a zúzott fokhagymát, sóval, borssal ízesítjük.

3. A tésztát bő, forrásban lévő, sós vízben al dente (rugalmasra) főzzük. Leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, a vizet lerázzuk róla, majd ruhán szétterítjük és száradni hagyjuk.

4. Beletesszük a tálba és összekeverjük a tonhalas paradicsommal.

5. Csíkokra vágott friss bazsalikomlevelekkel díszítve tálaljuk.

Tonhalsaláta olajbogyóval
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1209 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
Tonhalsaláta olajbogyóval
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
bevásárlólista