Nyári tészta hidegen

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Nyári tészta hidegen
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 szál karikára vágott zöldhagyma
2 db csíkokra vágott zöldpaprika
35 dkg érett, kockára vágott paradicsom
vagy
15 dkg kukorica
vagy
4 evőkanál extraszűz olívaolaj
10 db friss bazsalikomlevél
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A tésztát bő, forrásban lévő, sós vízben al dente (rugalmasra) főzzük. Leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, a vizet lerázzuk róla, majd ruhán szétterítjük és száradni hagyjuk.

2. Beletesszük egy tálba és összekeverjük 2 evőkanál olívaolajjal.

3. A paradicsomot kockára vágjuk és a tésztához adjuk a felkarikázott zöldhagymával, a lecsöpögtetett kukoricával, a csíkokra vágott zöldpaprikával együtt.

4. Meglocsoljuk a maradék olajjal. Sóval, borssal, friss bazsalikomlevelekkel ízesítjük.

Nyári tészta hidegen
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1251 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
Nyári tészta hidegen
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
recepttár