Tésztasaláta savanyúsággal
Elkészítési idő:
25 perc
Munkaidő: 10 perc
könnyen elkészíthető
átlagos ár



Adag: 8 főre
vagy
ízlés szerint sáfrányos szeklice
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint só
ízlés szerint friss majoránna
Elkészítés:
1. A tésztát bő, forrásban lévő, sós-sáfrányos vízben al dente (rugalmasra) főzzük. Leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, a vizet lerázzuk róla, majd ruhán szétterítjük és száradni hagyjuk.
2. Beletesszük egy tálba és összekeverjük 2 evőkanál olívaolajjal.
3. A kapribogyót hideg vízzel leöblítjük, lecsöpögtetjük és a tésztához adjuk a nagyobb darabokra vágott vegyes savanyúsággal, a lecsöpögtetett gombával, a csíkokra vágott rukkola levéllel együtt.
4. Meglocsoljuk a maradék olajjal. Sóval, borssal, friss majoránnalevelekkel ízesítjük.