Nápolyi tésztasaláta

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető olcsó
Nápolyi tésztasaláta
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 kisebb csíkokra vágott cukkini
1 db hegyes, vékonyra szeletelt erős paprika
4 db vékonyra szeletelt paradicsom
1 db vékonyra szeletelt piros húsú paprika
50 dkg orsótészta
vagy
50 dkg fusilli
4 evőkanál extraszűz olívaolaj
½ csokor friss, apróra vágott petrezselyemzöld
2 evőkanál vörösborecet
1 gerezd zúzott fokhagyma
1 fej kockára vágott hagyma
15 dkg lágy, kockára vágott sajt
vagy
15 dkg kockára vágott provolone sajt
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint
ízlés szerint friss bazsalikomlevél

Elkészítés:

1. A tésztát bő, forrásban lévő, sós vízben al dente (rugalmasra) főzzük. Leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, a vizet lerázzuk róla, majd ruhán szétterítjük és száradni hagyjuk.

2. Beletesszük egy tálba és összekeverjük 2 evőkanál olívaolajjal.

3. A piros húsú paprikát, a hegyes erős paprikát és a paradicsomot vékonyan felszeleteljük. A sajtot és a hagymát kockára, a cukkinit csíkokra vágjuk. A zöldségeket, a sajtot és a felaprított petrezselymet is a tálba tesszük.

4. A maradék olajat összekeverjük a vörösborecettel, a csíkokra vágott bazsalikomlevelekkel, a zúzott fokhagymával, sóval, borssal.

5. Az öntethez az olajat kikeverjük az ecettel, sóval és borssal fűszerezzük. Összekeverjük a saláta hozzávalóit és leöntjük a dresszinggel.

Nápolyi tésztasaláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 3480 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
Nápolyi tésztasaláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
tippek, fortélyok