Nápolyi tésztasaláta



Elkészítés:
1. A tésztát bő, forrásban lévő, sós vízben al dente (rugalmasra) főzzük. Leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, a vizet lerázzuk róla, majd ruhán szétterítjük és száradni hagyjuk.
2. Beletesszük egy tálba és összekeverjük 2 evőkanál olívaolajjal.
3. A piros húsú paprikát, a hegyes erős paprikát és a paradicsomot vékonyan felszeleteljük. A sajtot és a hagymát kockára, a cukkinit csíkokra vágjuk. A zöldségeket, a sajtot és a felaprított petrezselymet is a tálba tesszük.
4. A maradék olajat összekeverjük a vörösborecettel, a csíkokra vágott bazsalikomlevelekkel, a zúzott fokhagymával, sóval, borssal.
5. Az öntethez az olajat kikeverjük az ecettel, sóval és borssal fűszerezzük. Összekeverjük a saláta hozzávalóit és leöntjük a dresszinggel.