Juhsajtos fusillisaláta

Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 csokor tépett rukkola
1 db hámozott, csíkokra vágott piros húsú paprika
1 db hámozott, csíkokra vágott zöldpaprika
50 dkg orsótészta
vagy
50 dkg fusilli
10 dkg kemény juhsajt
vagy
10 dkg pecorino sajt
4 evőkanál extraszűz olívaolaj
10 db friss, csíkokra vágott bazsalikomlevél
2 evőkanál citromlé
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A kétféle paprikát grillsütőben vagy nyílt lángon feketedésig sütjük. Nejlonzacskóba tesszük, 5 percig állni hagyjuk. A héját lehúzzuk, a húsát csíkokra vágjuk.

2. A tésztát bő, forrásban lévő, sós vízben al dente (rugalmasra) főzzük. Leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, a vizet lerázzuk róla, majd ruhán szétterítjük és száradni hagyjuk.

3. Beletesszük a tálba és jól összekeverjük 2 evőkanál olajjal. Hozzáadjuk a paprikát, a nagyobb darabokra tépett rukkolaleveleket, a reszelt pecorino sajtot és a csíkokra vágott bazsalikomleveleket.

4. A maradék olajat kikeverjük a citromlével, sóval és borssal fűszerezzük. Összekeverjük a saláta hozzávalóit és leöntjük a dresszinggel.

Juhsajtos fusillisaláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1872 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
Juhsajtos fusillisaláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
bevásárlólista