Tésztasaláta görögösen

Elkészítési idő: 65 perc Munkaidő: 35 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Tésztasaláta görögösen
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 kisebb kockára vágott cukkini
50 dkg kockára vágott zöldpaprika
10 dkg morzsolt feta sajt
50 dkg korpás penne
6 evőkanál extraszűz olívaolaj
3 evőkanál apróra vágott zöldfűszer
10 dkg kimagozott fekete olajbogyó
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Megforrósított olajon 4 percig pároljuk a kockára vágott cukkinit.

2. A tésztát bő, forrásban lévő, sós vízben al dente (rugalmasra) főzzük. Leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, a vizet lerázzuk róla, majd ruhán szétterítjük és száradni hagyjuk.

3. Beletesszük egy tálba és összekeverjük 2 evőkanál olívaolajjal. Hozzáadjuk a kockára vágott zöldpaprikát (lehetőleg vegyes színűt), a kimagozott fekete olajbogyót, a morzsolt feta sajtot és a maradék olívaolajat.

4. Sóval, borssal, apróra vágott vegyes zöldfűszerekkel (petrezselyem, bazsalikom, majoránna, kakukkfű) ízesítjük.

Tésztasaláta görögösen
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1545 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
Tésztasaláta görögösen
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
ételfotó