Kagylós kagylótészta-saláta

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető drága
Kagylós kagylótészta-saláta
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
30 db héjas fekete kagyló
50 dkg conchiglie
vagy
6 evőkanál extraszűz olívaolaj
6 db friss, apróra vágott bazsalikomlevél
½ csokor friss, apróra vágott petrezselyemzöld
2 evőkanál citromlé
1 db apróra vágott piros chilipaprika
3 gerezd zúzott fokhagyma
6 db hámozott, darabolt paradicsom
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A héjas fekete kagylót 60 percig hideg vízben áztatjuk.

2. Lecsöpögtetjük és áttesszük egy nagy lábosba. Nagy lángon addig főzzük, amíg ki nem nyílik. Amelyik kagylóhéj nem nyílt ki, kidobjuk.

3. A kagylóhúst kivesszük a héjból és tálba tesszük. Hozzáadjuk a lehéjazott, feldarabolt paradicsomot, a felaprított chilit, a zúzott fokhagymát, az apróra vágott petrezselymet és bazsalikomot, citromlevet, sót, borsot és olívaolajat.

4. Letakarva, hűvös helyen 120 percig pácoljuk.

5. A tésztát bő, forrásban lévő, sós vízben al dente (rugalmasra) főzzük. Leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, a vizet lerázzuk róla, majd ruhán szétterítjük és száradni hagyjuk.

6. Beletesszük a tálba, és jól összekeverjük a kagylómártással.

Kagylós kagylótészta-saláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1722 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
Kagylós kagylótészta-saláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
lexikon