Orsótészta hidegen

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető olcsó
Orsótészta hidegen
Adag: 12 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
12 kisebb cikkekre vágott paradicsom
54 dkg főtt zöldbab
150 dkg orsótészta
12 evőkanál extraszűz olívaolaj
3 db hegyes erős paprika
3 db csíkokra vágott zöldpaprika
36 szem kimagozott zöld olívabogyó
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A tésztát bő, forrásban lévő, sós vízben al dente (rugalmasra) főzzük. Leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, a vizet lerázzuk róla, majd ruhán szétterítjük és száradni hagyjuk.

2. A kimagozott olajbogyót, a megtisztított hegyes erős paprikát és a petrezselymet robotgépbe tesszük. Beleöntjük az olajat. Sima krémmé keverjük.

3. A tésztát tálba tesszük és belekeverjük az olajbogyókrémet.

4. Salátalevelekkel kibélelünk egy nagy tálat, ráhalmozzuk a tésztát. Cikkekre vágott paradicsommal, főtt zöldbabbal, csíkokra vágott zöldpaprikával körítjük.

5. Szobahőmérsékleten, vagy nyáron behűtve kínáljuk.

Orsótészta hidegen
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2112 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
Orsótészta hidegen
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
facebook