Orsótészta hidegen

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető olcsó
Orsótészta hidegen
Adag: 11 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
27 és fél dkg vegyes saláta
11 kisebb cikkekre vágott paradicsom
49 és fél dkg főtt zöldbab
137 és fél dkg eliche (csavarttészta)
vagy
137 és fél dkg orsótészta
11 evőkanál extraszűz olívaolaj
2 ¾ csokor petrezselyemzöld
2 ¾ db hegyes erős paprika
2 ¾ db csíkokra vágott zöldpaprika
36 szem kimagozott zöld olívabogyó
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A tésztát bő, forrásban lévő, sós vízben al dente (rugalmasra) főzzük. Leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, a vizet lerázzuk róla, majd ruhán szétterítjük és száradni hagyjuk.

2. A kimagozott olajbogyót, a megtisztított hegyes erős paprikát és a petrezselymet robotgépbe tesszük. Beleöntjük az olajat. Sima krémmé keverjük.

3. A tésztát tálba tesszük és belekeverjük az olajbogyókrémet.

4. Salátalevelekkel kibélelünk egy nagy tálat, ráhalmozzuk a tésztát. Cikkekre vágott paradicsommal, főtt zöldbabbal, csíkokra vágott zöldpaprikával körítjük.

5. Szobahőmérsékleten, vagy nyáron behűtve kínáljuk.

Orsótészta hidegen
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2121 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
Orsótészta hidegen
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
bevásárlólista