Nizzai tésztasaláta

Elkészítési idő: 45 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Nizzai tésztasaláta
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
30 dkg félbevágott koktélparadicsom
15 dkg olajos tonhal
50 dkg penne
1 szál szeletelt szárzeller
2 evőkanál extraszűz olívaolaj
5 db friss, apróra vágott bazsalikomlevél
10 szem kimagozott zöld olívabogyó
10 szem kimagozott fekete olajbogyó
1 gerezd zúzott fokhagyma
1 szál karikára vágott sárgarépa
2 szál szeletelt zöldhagyma
ízlés szerint frissen őrölt fehér bors
ízlés szerint
igény szerint morzsolt oregánó
néhány szál friss, apróra vágott petrezselyemzöld

Elkészítés:

1. A paradicsomot félbevágjuk és tálba tesszük. Hozzáadjuk a villával szétnyomkodott tonhalat az olajával együtt, a zúzott fokhagymát, a felszeletelt szárzellert és zöldhagymát, a felkarikázott sárgarépát, az apróra vágott petrezselymet és bazsalikomleveleket.

2. Sóval, fehér borssal, morzsolt oregánóval ízesítjük.

3. A tésztát bő, forrásban lévő, sós vízben al dente (rugalmasra) főzzük. Leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, a vizet lerázzuk róla, majd ruhán szétterítjük és száradni hagyjuk.

4. Beletesszük a tálba, és jól összekeverjük a zöldségekkel és a kétféle, kimagozott olajbogyóval. Végül belekeverjük az olívaolajat is.

Nizzai tésztasaláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1946 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
Nizzai tésztasaláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
google+