Nyári tésztasaláta

Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető olcsó
Nyári tésztasaláta
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 evőkanál kapribogyó
12 dkg kimagozott fekete olajbogyó
4 db kockára vágott paradicsom
50 dkg rigatoni
4 evőkanál extraszűz olívaolaj
8 db friss, csíkokra vágott bazsalikomlevél
2 gerezd vékonyra szeletelt fokhagyma
25 dkg kockára vágott mozzarella sajt
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A paradicsomot kockára vágjuk, a fokhagymát vékonyan felszeleteljük, az olajbogyót kimagozzuk, a sajtot apró kockákra vágjuk és tálba tesszük.

2. A tésztát bő, forrásban lévő, sós vízben al dente (rugalmasra) főzzük. Leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, a vizet lerázzuk róla, majd ruhán szétterítjük és száradni hagyjuk.

3. Beletesszük a tálba, és jól összekeverjük a hozzávalókkal. Belekeverjük a lecsöpögtetett kapribogyót, az olívaolajat.

4. Sóval és csíkokra vágott bazsalikomlevelekkel ízesítjük.

Nyári tésztasaláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2014 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
Nyári tésztasaláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
lexikon