Vegetáriánus tésztasaláta
Elkészítési idő:
70 perc
Munkaidő: 45 perc
könnyen elkészíthető
átlagos ár



Elkészítés:
1. A megtisztított zöldségeket felszeleteljük, a padlizsánt kockára vágjuk.
2. Olajjal megkenjük, majd sütőben vagy grillsütőben megsütjük. Nagy tálba tesszük az apróra vágott petrezselyemmel és a lecsöpögtetett, kockára vágott mozzarellával együtt.
3. Sóval, borssal ízesítjük és összekeverjük a maradék olívaolajjal.
4. A tésztát bő, forrásban lévő, sós vízben al dente (rugalmasra) főzzük. Leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, a vizet lerázzuk róla, majd ruhán szétterítjük és száradni hagyjuk.
5. Beletesszük a tálba, és jól összekeverjük a zöldségekkel. Szobahőmérsékleten vagy behűtve kínáljuk.