Marhahús friss tésztával

Elkészítési idő: 45 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Marhahús friss tésztával
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 szelet 25 dkg-os, csíkokra vágott marhahátszín
vagy
2 szelet 25 dkg-os, csíkokra vágott bélszín
1 fej cikkekre vágott vöröshagyma
2 gerezd apróra vágott fokhagyma
1 db kimagozott, apróra vágott zöld húsú kaliforniai paprika
3 szál szeletelt szárzeller
2 evőkanál thai zöld currykrém
4 evőkanál feketebabszósz
4 evőkanál friss, apróra vágott petrezselyem
2 evőkanál olaj
vagy
2 evőkanál földimogyoró-olaj

Elkészítés:

1. A szárított gombát tálba tesszük, forrásban lévő vízzel leöntjük, és 30 percig ázni hagyjuk. Leszűrjük, és nagyobb darabokra tépjük.

2. Az olajat wokban felforrósítjuk és a húst nagy lángon, folyamatosan keverve megpirítjuk. Hozzáadjuk a gombát, a vöröshagymát, a fokhagymát, a paprikát meg a szárzellert, és 3-4 percig keverve pirítjuk. Belekeverjük a currykrémet, az alaplét meg a feketebab-szószt, és 2-3 percig főzzük.

3. Közben a tésztát forrásban lévő vízbe tesszük, 3-4 percig főzzük, majd alaposan lecsepegtetjük. A wokba tesszük, és jól elkeverjük. A petrezselymet is belekeverjük, és azonnal tálaljuk.

Marhahúsalaplé

Kép nélkül
150 dkg húsos borjúcsont vagy
150 dkg húsos marhacsont
1 szál apróra vágott póréhagyma
1 db apróra vágott szárzeller
2 evőkanál paradicsompüré
1 db negyedekre vágott hagyma
40 dl víz
6 szem bors
2 db apróra vágott sárgarépa

1. A marha- vagy borjúcsontot 230 C fokra melegített sütőben 40 percig pirítjuk. A sütési idő felénél hagymát, sárgarépát, póréhagymát és szárzellert adunk hozzá (1. kép).

2. Az egészet tiszta fazékba tesszük. Vizet, sűrített paradicsomot, bouquet garnit is adunk hozzá. 3-4 órán át főzzük, közben többször lemerjük a tetejét (2. kép).

3. A levet adagonként finom lyukú szűrőn tálba öntjük (3. kép). A szilárd hozzávalókat merőkanállal kissé kinyomkodjuk. Utána hűtőszekrénybe tesszük.

Marhahús friss tésztával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1430 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Thai konyha Thai konyha
(Vince Kiadó, 2011)

A thai ételek számos okból ajánlhatók – nemcsak ízletesek és gyorsan, könnyen elkészíthetők, hanem ínycsiklandók, ráadásul egészségesek is, így családi étkezésekre vagy vendégek számára egyaránt tökéletes... bővebben...
Marhahús friss tésztával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Thai konyha Thai konyha
(Vince Kiadó, 2011)

A thai ételek számos okból ajánlhatók – nemcsak ízletesek és gyorsan, könnyen elkészíthetők, hanem ínycsiklandók, ráadásul egészségesek is, így családi étkezésekre vagy vendégek számára egyaránt tökéletes... bővebben...
hírlevél