Paradicsomos tonhalsaláta gyömbéres öntettel



Elkészítés:
1. A csíkokra vágott kínai kelt egy kupacban egy nagy tálra tesszük. A rizsbort vagy a sherryt, a halszószt, a gyömbért, a fokhagymát, a chilit és a cukrot 1 evőkanál zöldcitromlével egy csavaros tetejű üvegbe tesszük, lezárjuk, és jól összerázzuk.
2. A tonhalat éles késsel egyforma csíkokra vágjuk. Meglocsoljuk a maradék zöldcitromlével.
3. Egy nagy serpenyőt vagy grillserpenyőt kikenünk olajjal, és felhevítjük. A tonhalcsíkokat elrendezzük a serpenyőben, és világosbarnára sütjük, közben egyszer megfordítjuk. Kivesszük a serpenyőből, és félretesszük.
4. A paradicsomot a serpenyőbe tesszük, és nagy lángon kissé megpirítjuk. A halat és a paradicsomot a kínai kelre halmozzuk, ráöntjük az öntetet. Friss mentával díszítjük, és melegen tálaljuk.