Pikáns zabpehelyleves

| Zabpehelyleves receptek
Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Pikáns zabpehelyleves
Eszközök: kés, lábas, serpenyő, tűzhely
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
10 dkg zabpehely
42 dkg hámozott, darabolt paradicsom
1 evőkanál citromlé
1 nagyobb fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
3 evőkanál vaj
0 teáskanál őrölt római kömény
1 teáskanál harissa
vagy
1 teáskanál cseresznyepaprikakrém
ízlés szerint bors
ízlés szerint
A díszítéshez:
ízlés szerint mogyoróhagyma

Elkészítés:

1. Egy vastag aljú serpenyőt közepes lángra helyezünk. Beletesszük a zabpelyhet és gyakori keverés mellett körülbelül 25 percig pirítjuk (1. kép), amíg egyenletesen kissé megbarnul. Kivesszük a serpenyőből, hűlni hagyjuk.

2. A vajat egy nagy lábosban, közepes lángon felolvasztjuk. Beletesszük a hagymát és a fokhagymát, s addig pároljuk, amíg a hagyma megpuhul.

3. Hozzáadjuk a paradicsomot (2. kép), a tyúklevest, a római köményt, a paprikakrémet, majd megsózzuk.

4. Belekeverjük a zabpelyhet (3. kép), és felforraljuk, ezután mérsékeljük a hőfokot, hogy a leves lassan főjön 6 percig.

5. Hozzákeverünk 1 evőkanál citromlét. Ha szükségesnek találjuk, még adunk bele fűszert, kicsit több citromlét. Előmelegített tálakban hagymával megszórva tálaljuk.

Pikáns zabpehelyleves Pikáns zabpehelyleves Pikáns zabpehelyleves
Citromlé helyett a zöldcitrom levét is használhatjuk, ám abból valamivel több kell.
Ha már a zabpelyhet megpirítottuk, ez a leves igen gyorsan elkészíthető. A zabpehely alkalmas időben jó előre megpirítható.

Tyúkhúsalaplé

Kép nélkül
75 dkg tyúkhús
1 szál szárzeller
1 db durvára vágott vöröshagyma
1 db durvára vágott sárgarépa
6 szem bors
4 liter víz

1. Levesnek való tyúk csontját és nyesedékét apróra vágjuk, és a vöröshagymával, sárgarépával és szárzellerrel, borssal, bouquet garnival fazékba tesszük (1. kép). Felöntjük a vízzel.

2. Felforraljuk, és a levet 2-3 órán át lassan főzzük. A felszínéről közben lemerjük a habot. A levet tiszta edénybe átszűrjük (2. kép), és hagyjuk kihűlni.

3. A levet egy éjszakára hideg helyre tesszük, és a megdermedt zsírt leszedjük a tetejéről (3. kép). Ha nincs időnk a hűtésre a zsírt konyhai papírtörlővel is leitathatjuk róla. 1,5-2,0 liter lesz belőle.

Pikáns zabpehelyleves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 3748 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Levesek
Levesek
(Vince Kiadó, 2005)

Igen különböző ízvilágú ételek ötletekben gazdag gyűjteménye ez a kis szakácskönyv: 120 leves receptjét tartalmazza, amelyek a legváltozatosabb alapanyagokból és különféle főzési módszerekkel készültek. Az összes... bővebben...
Pikáns zabpehelyleves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Levesek
Levesek
(Vince Kiadó, 2005)

Igen különböző ízvilágú ételek ötletekben gazdag gyűjteménye ez a kis szakácskönyv: 120 leves receptjét tartalmazza, amelyek a legváltozatosabb alapanyagokból és különféle főzési módszerekkel készültek. Az összes... bővebben...
recept beküldése