Zöldségleves bulgurral

Elkészítési idő: 70 perc Munkaidő: 35 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Zöldségleves bulgurral
Adag: 5-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
25 dkg kockára vágott sütőtök
5 dkg bulgur
1 nagyobb negyedekre vágott, szeletelt cukkini
15 dkg friss zöldborsó
vagy
4 dkg apróra vágott zöldfűszer
1 és ¼ teáskanál chilikrém
10 dl forrásban lévő víz
2 fej apróra vágott hagyma
3 gerezd zúzott fokhagyma
1 evőkanál olívaolaj
2 evőkanál sűrített paradicsom
3 dkg durvára vágott borsmustárlevél
5 db hámozott, szeletelt paradicsom
vagy
ízlés szerint bors
ízlés szerint
A tálaláshoz:
ízlés szerint frissen reszelt parmezán sajt

Elkészítés:

1. Az olajat egy nagy lábosban közepes hőfokon felforrósítjuk, beletesszük a hagymát és a fokhagymát. Befedjük, és 5-8 percig pároljuk, amíg a hagyma megpuhul.

2. Belekeverjük a búzát (bulgur) (1. kép), és 1 percig folytatjuk a pirítást.

3. Egymásra rétegezzük a lábosban a paradicsomot, a sütőtököt és a cukkinit (2. kép).

4. A víz felét összekeverjük a sűrített paradicsommal, a chilikrémmel és egy jó adag sóval. Ráöntjük a zöldségekre. Befedjük, és lassan gyöngyözve főzzük 15 percig.

5. Levesszük a fedőt, és megkeverjük a zöldségeket. Az összes fűszernövényt (friss oregánót, bazsalikomot és petrezselymet) a leves tetejére rakjuk (3. kép), és ezekre ráhelyezzük a zöldborsóréteget. Ráöntjük a maradék vizet, és lassan felforraljuk, majd takarékra vesszük a lángot, és lassan gyöngyözve 20-25 percig főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak.

6. Megkeverjük a levest, ha szükséges, adunk még bele sót és borsot, s ha kívánjuk, egy kevés chilikrémet. Előmelegített tányérokban parmezán sajttal tálaljuk.

Zöldségleves bulgurral Zöldségleves bulgurral Zöldségleves bulgurral
Zöldségleves bulgurral
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2143 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Levesek
Levesek
(Vince Kiadó, 2005)

Igen különböző ízvilágú ételek ötletekben gazdag gyűjteménye ez a kis szakácskönyv: 120 leves receptjét tartalmazza, amelyek a legváltozatosabb alapanyagokból és különféle főzési módszerekkel készültek. Az összes... bővebben...
Zöldségleves bulgurral
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Levesek
Levesek
(Vince Kiadó, 2005)

Igen különböző ízvilágú ételek ötletekben gazdag gyűjteménye ez a kis szakácskönyv: 120 leves receptjét tartalmazza, amelyek a legváltozatosabb alapanyagokból és különféle főzési módszerekkel készültek. Az összes... bővebben...
bevásárlólista