Bableves rizzsel

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 35 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Bableves rizzsel
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
15 dkg barna rizs
30 dkg gyöngybab
vagy
30 dkg tarkabab
1 evőkanál olívaolaj
6 dl víz
1 db kimagozott, apróra vágott piros húsú paprika
2 szál vékonyra szeletelt szárzeller
2 szál apróra vágott sárgarépa
1 nagyobb fej apróra vágott hagyma
10 dkg pirított, kockára vágott füstölt sonka
2 gerezd zúzott fokhagyma
vagy
2 gerezd apróra vágott fokhagyma
½ teáskanál friss kakukkfű
vagy
½ teáskanál szárított kakukkfű
vagy
A díszítéshez:
ízlés szerint friss, apróra vágott metélőhagyma
vagy
ízlés szerint friss, apróra vágott petrezselyemzöld

Elkészítés:

1. A babot átválogatjuk, bőséges hideg vízben legalább 6 órán vagy egy éjjelen át áztatjuk. Leszűrjük, és egy nagy lábosban annyi hideg vízzel, hogy 5 cm-rel ellepje a babot, föltesszük főzni. Fölforraljuk, 10 percig forraljuk, leszűrjük, és alaposan leöblítjük.

2. Egy nagy, vastag aljú edényben felhevítjük az olajat közepes lángon. Beletesszük a hagymát, befedjük, és 1 percig gyakran megkeverve pároljuk, amíg puhulni kezd. Hozzáadjuk a fokhagymát, a sárgarépát, a zellert és a paprikát (1. kép), alaposan összekeverjük, majd további 2 percig pároljuk.

3. Hozzáadjuk a leszűrt babot, a sonkát, a kakukkfüvet, a babérlevelet, a levest (2. kép) és a vizet. Felforraljuk, csökkentjük a hőfokot, befedjük, és 60 percen át hagyjuk a levest lassan gyöngyözve főni, amíg a bab kezd megpuhulni. Néha megkeverjük.

4. Belekeverjük a rizst (3. kép), sóval, esetleg borssal is ízesítjük a levest, 30 percig folytatjuk a főzést, amíg a rizs és a bab is teljesen puha lesz.

5. Ha szükségesnek ítéljük még fűszerezzük a levest; előmelegített tálakban petrezselyemmel vagy snidlinggel díszítve tálaljuk.

Bableves rizzsel Bableves rizzsel Bableves rizzsel
Bableves rizzsel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1361 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Levesek
Levesek
(Vince Kiadó, 2005)

Igen különböző ízvilágú ételek ötletekben gazdag gyűjteménye ez a kis szakácskönyv: 120 leves receptjét tartalmazza, amelyek a legváltozatosabb alapanyagokból és különféle főzési módszerekkel készültek. Az összes... bővebben...
Bableves rizzsel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Levesek
Levesek
(Vince Kiadó, 2005)

Igen különböző ízvilágú ételek ötletekben gazdag gyűjteménye ez a kis szakácskönyv: 120 leves receptjét tartalmazza, amelyek a legváltozatosabb alapanyagokból és különféle főzési módszerekkel készültek. Az összes... bővebben...
bevásárlólista