Currys lencseleves sült hagymával

Elkészítési idő: 95 perc Munkaidő: 40 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Currys lencseleves sült hagymával
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
vagy
30 dkg sárgaborsó
1 nagyobb fej finomra vágott hagyma
1 nagyobb szál vékonyra szeletelt póréhagyma
1 nagyobb szál reszelt sárgarépa
1 gerezd apróra vágott fokhagyma
½ teáskanál chilikrém
½ db hámozott, frissen reszelt gyömbér
¼ teáskanál őrölt római kömény
0 teáskanál őrölt kurkuma
12 dl víz
2 teáskanál olívaolaj
½ teáskanál curry
vagy
½ teáskanál garam masala
A díszítéshez:
1 fej félbevágott, vékonyra szeletelt lilahagyma
A hagyma sütéséhez:
igény szerint olaj

Elkészítés:

1. Az olajat egy nagy serpenyőben közepes hőfokon felforrósítjuk. Beletesszük a hagymát, és 4-5 percig pároljuk, gyakran megkeverve, amíg éppen puhulni kezd. Hozzáadjuk a póréhagymát, a sárgarépát és a fokhagymát, és 2 percig folytatjuk a párolást, időnként megkeverjük.

2. Belekeverjük a chilikrémet, a gyömbért, a garam masalát vagy a curryt, a rómaiköményt és a kurkumát (lásd a képet). Hozzáöntjük a vizet és jól felkeverjük.

3. A lencsét leöblítjük, és leszűrjük (ügyelünk az esetleges kis kavicsokra). Beletesszük a serpenyőbe, felforraljuk, majd takarékra vesszük a lángot, befedve 35 percig lassan főzzük, vagy amíg a lencse és a zöldségek teljesen megpuhulnak. Néha megkeverjük.

4. A levest hagyjuk kissé hűlni, majd mixerbe vagy robotgépbe öntjük és krémesre pürésítjük, ha szükséges, adagonként. (Ha robotgéppel dolgozunk, a főzőlevet leszűrjük és félretesszük. A leves szilárd hozzávalóit éppen csak annyi főzőlével pépesítjük, amennyi az állagához szükséges, később öntjük hozzá a megmaradt főzőlevet.)

5. A levest ezután visszaöntjük a lábosba, és takaréklángon lassan átmelegítjük. Tetszés szerint sóval, borssal ízesítjük.

6. A sült hagymához az olajat kis serpenyőben közepes hőfokon addig melegítjük, amíg füstölni kezd. Beledobjuk a hagymaszeletek felét, és aranybarnára sütjük A sült hagymákat szűrőkanállal papírtörlőre szedjük lecsepegni. Adagonként a többi hagymakarikát is megsütjük, lecsepegtetjük.

7. A levest előmelegített tányérokban, sült hagymával díszítve, azonnal tálaljuk.

Currys lencseleves sült hagymával
Currys lencseleves sült hagymával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 3088 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Levesek
Levesek
(Vince Kiadó, 2005)

Igen különböző ízvilágú ételek ötletekben gazdag gyűjteménye ez a kis szakácskönyv: 120 leves receptjét tartalmazza, amelyek a legváltozatosabb alapanyagokból és különféle főzési módszerekkel készültek. Az összes... bővebben...
Currys lencseleves sült hagymával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Levesek
Levesek
(Vince Kiadó, 2005)

Igen különböző ízvilágú ételek ötletekben gazdag gyűjteménye ez a kis szakácskönyv: 120 leves receptjét tartalmazza, amelyek a legváltozatosabb alapanyagokból és különféle főzési módszerekkel készültek. Az összes... bővebben...
google+