Csicseriborsó-leves kolbásszal

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 35 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Csicseriborsó-leves kolbásszal
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
14 dkg lebőrözött, kockára vágott kolbász
¼ teáskanál szárított oregánó
25 dkg kockára vágott sütőtök
25 dkg kockára vágott burgonya
15 dkg finomra vágott fodros kel
2 kisebb fej apróra vágott hagyma
1 szál vékonyra szeletelt sárgarépa
2 gerezd apróra vágott fokhagyma
42 dkg darabolt konzervparadicsom
12 dl víz
¼ teáskanál szárított kakukkfű
ízlés szerint bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Az előzetesen beáztatott csicseriborsót leszűrjük, lábosba tesszük annyi vízzel, hogy jól ellepje. Felforraljuk erős lángon, és 10 percig főzzük, majd leszűrjük.

2. A kolbászt egy nagy serpenyőben közepes lángon 5-10 percig, állandó keverés mellett sütjük, hogy kiengedjen belőle a lehető legtöbb zsír. Egy szűrőkanállal kivesszük a serpenyőből és papírtörlőn lecsepegtetjük.

3. A serpenyőből kiöntjük a zsírt, és beletesszük a hagymát, a sárgarépát és a fokhagymát, majd 3 percig pároljuk.

4. Hozzáadjuk a csicseriborsót, a paradicsomot (1. kép), a vizet, a fűszernövényeket és a kolbászt. Miután forrpontig melegítettük, takarékra tesszük az edényt, s befedve 30 percig hagyjuk főni a levest.

5. Belekeverjük a sütőtököt és a burgonyát (2. kép), befedjük, és 30 percig folytatjuk a főzést, amíg a csicseriborsó megpuhul. Sózzuk, borsozzuk.

6. Belekeverjük a kelt, és fedetlenül folytatjuk a főzést 15-20 percig, illetve amíg megpuhul. Ha szükséges, még ízesítjük a levest. Előmelegített tányérokban tálaljuk.

Csicseriborsó-leves kolbásszal Csicseriborsó-leves kolbásszal
A fodros kelt könnyen összevághatjuk robotgépben, ha petrezselyemhez hasonlóra kívánjuk aprítani. Egyébként éles késsel, rézsútosan vékony szeletekre vágjuk.
Csicseriborsó-leves kolbásszal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2479 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Levesek
Levesek
(Vince Kiadó, 2005)

Igen különböző ízvilágú ételek ötletekben gazdag gyűjteménye ez a kis szakácskönyv: 120 leves receptjét tartalmazza, amelyek a legváltozatosabb alapanyagokból és különféle főzési módszerekkel készültek. Az összes... bővebben...
Csicseriborsó-leves kolbásszal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Levesek
Levesek
(Vince Kiadó, 2005)

Igen különböző ízvilágú ételek ötletekben gazdag gyűjteménye ez a kis szakácskönyv: 120 leves receptjét tartalmazza, amelyek a legváltozatosabb alapanyagokból és különféle főzési módszerekkel készültek. Az összes... bővebben...
hírlevél