Csípős mexikói egytál

Elkészítési idő: 90 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Csípős mexikói egytál
Adag: 5-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 kisebb negyedekre vágott, szeletelt cukkini
42 dkg darabolt paradicsom
42 dkg konzerv vesebab
1 db hámozott, szeletelt padlizsán
2 db finomra vágott zöldpaprika
12 dkg reszelt cheddar sajt
3 szál finomra vágott zöldhagyma
1 evőkanál sűrített paradicsom
5 dl víz
1 evőkanál olívaolaj
½ teáskanál szárított oregánó
½ teáskanál őrölt római kömény
1 evőkanál őrölt chilipaprika
3 gerezd zúzott fokhagyma
1 nagyobb finomra vágott piros húsú paprika
vagy
1 nagyobb finomra vágott sárga húsú paprika
ízlés szerint bors
ízlés szerint
A padlizsán megkenéséhez:
igény szerint olívaolaj

Elkészítés:

1. A padlizsánszeletek egyik oldalát megkenjük olajjal. Az olaj felét egy nagy serpenyőben közepes hőfokon felforrósítjuk. Elhelyezzük benne a padlizsánokat olajos felükkel felfelé, 5-6 percig sütjük, amíg aranybarna nem lesz. Megfordítjuk a szeleteket, és a másik oldalukat is megpirítjuk (1. kép), majd egy tányéron félretesszük, falatnyi darabokra vágva.

2. A megmaradt olajat egy nagy lábosban, közepes hőfokon felforrósítjuk. Beletesszük a hagymát, a paprikát, befedjük, és néha megkeverve 3-4 percig pároljuk, amíg a hagyma éppen kezd megpuhulni. Hozzáadjuk a fokhagymát, s folytatjuk a párolást 2-3 percig, amíg a hagyma színesedni kezd.

3. Hozzáadjuk a paradicsomot, a nem túl erős őrölt chilit, a római köményt és az oregánót. Sóval, borssal ízesítjük. Felforraljuk, s rögvest takarékra vesszük a lángot. 15 percig lassan főzzük.

4. Hozzáadjuk a cukkinit, a padlizsándarabokat és a babot (3. kép). Belekeverjük a vizet (2. kép) és a sűrített paradicsomot. Ismét befedjük, és 45 percen át folytatjuk a lassú főzést, amíg a zöldségek megpuhulnak. Megkóstoljuk, és ha szükséges, még ízesítjük. Ha erősre szeretnénk készíteni, adunk bele még egy kevés chilit.

5. Előmelegített tányérokban, karikára vágott zöldhagymával és parmezánnal megszórva kínáljuk.

Csípős mexikói egytál Csípős mexikói egytál Csípős mexikói egytál
Csípős mexikói egytál
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1475 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Levesek
Levesek
(Vince Kiadó, 2005)

Igen különböző ízvilágú ételek ötletekben gazdag gyűjteménye ez a kis szakácskönyv: 120 leves receptjét tartalmazza, amelyek a legváltozatosabb alapanyagokból és különféle főzési módszerekkel készültek. Az összes... bővebben...
Csípős mexikói egytál
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Levesek
Levesek
(Vince Kiadó, 2005)

Igen különböző ízvilágú ételek ötletekben gazdag gyűjteménye ez a kis szakácskönyv: 120 leves receptjét tartalmazza, amelyek a legváltozatosabb alapanyagokból és különféle főzési módszerekkel készültek. Az összes... bővebben...
twitter