Minestrone

Elkészítési idő: 80 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Minestrone
Adag: 6-8 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
10 dkg kelkáposzta
15 dkg hámozott, kockára vágott zellergumó
30 dkg hámozott, apróra vágott sütőtök
42 dkg konzerv, darabolt paradicsom
42 dkg konzerv bab
7 és fél dl víz
10 dkg tördelt spagetti
2 gerezd finomra vágott fokhagyma
1 fej finomra vágott hagyma
1 szál hosszában félbevágott, vékonyra szeletelt póréhagyma
1 szál kockára vágott fehérrépa
1 szál kockára vágott sárgarépa
1 db kockára vágott burgonya
1 evőkanál olívaolaj
vagy
ízlés szerint bors
ízlés szerint
A tálaláshoz:
ízlés szerint frissen reszelt parmezán sajt

Elkészítés:

1. Egy nagy lábosban, közepes hőfokon felforrósítjuk az olajat. Beletesszük a hagymát, a póréhagymát és a fokhagymát, és 3-4 percig pároljuk, néha megkeverjük.

2. Hozzáadjuk a paradicsomot, a sárga- és fehérrépát, a burgonyát, a zellert, a sütőtököt (1. kép), a vizet és a tyúkhúslevest vagy a zöldséglevest. Néha megkeverve felforraljuk

3. Belekeverjük a babot (2. kép) és a csíkokra vágott kelkáposztát. Sózzuk, borsozzuk. Takarékra vesszük a lángot, és félig lefedve, 50 percig lassan főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak.

4. Egy lábosban sós vizet forralunk, beletesszük a tésztát (3. kép) és éppen csak addig főzzük, amíg megpuhul. Leszűrjük, és beletesszük a levesbe.

5. Kóstolás után, ha szükséges, fűszerezzük a levest; előmelegített tányérokban parmezánnal megszórva tálaljuk.

Minestrone Minestrone Minestrone
Ahány vidéke csak van Olaszországnak, annyiféleképpen készítik a legnépszerűbb levest, a minestronét, de valamennyiben megtaláljuk a zöldséget és a rizst vagy a tésztát.
A minestronét készítik oly módon is, hogy a bőrkét, szalonnát és a zöldségeket olívaolajon először megpirítják.
Az olasz konyhában gyakran szalonna- vagy sonkabőrkével ízesítik és reszelt parmezánnal tálalják.
A minestrone a sok zöldség miatt nagyon sűrű. Ha szükséges, még egy kis vizet önthetünk hozzá, hogy elég folyékony legyen, és levesként fogyaszthassuk.
A kelkáposzta sötét levelei különösen hatásos látványt nyújtanak ebben a színes levesben.

Tyúkhúsalaplé

Kép nélkül
75 dkg tyúkhús
1 szál szárzeller
1 db durvára vágott vöröshagyma
1 db durvára vágott sárgarépa
6 szem bors
4 liter víz

1. Levesnek való tyúk csontját és nyesedékét apróra vágjuk, és a vöröshagymával, sárgarépával és szárzellerrel, borssal, bouquet garnival fazékba tesszük (1. kép). Felöntjük a vízzel.

2. Felforraljuk, és a levet 2-3 órán át lassan főzzük. A felszínéről közben lemerjük a habot. A levet tiszta edénybe átszűrjük (2. kép), és hagyjuk kihűlni.

3. A levet egy éjszakára hideg helyre tesszük, és a megdermedt zsírt leszedjük a tetejéről (3. kép). Ha nincs időnk a hűtésre a zsírt konyhai papírtörlővel is leitathatjuk róla. 1,5-2,0 liter lesz belőle.

Zöldségalaplé

Kép nélkül
0.5 db durvára vágott zellergumó
1 db durvára vágott, közepes méretű sárgarépa
1 szál durvára vágott szárzeller
10 dkg apróra vágott csiperkegomba
2 db érett, negyedekre vágott paradicsom
1 nagy csipet
1 evőkanál reszelt narancshéj
6 szem fehér bors
2 gerezd félbevágott fokhagyma
1 fej durvára vágott vöröshagyma
1 szál durvára vágott póréhagyma

1. Nagyobb edénybe tesszük a zöldségeket és a gombát, felöntjük 1.5 liter vízzel. Belekeverjük a fokhagymát, az egész borsot, a szerecsendiót, a narancshéjat (ezeket célszerű kisebb gézdarabba kötve a vízbe lógatni, így főzés után nagyon könnyű eltávolítani a levesből), a bouquet garnit és a sót. Felforraljuk, majd fedő alatt, közepes lángon 45 percig főzzük.

2. A zöldséges levet hagyjuk kihűlni. Nagyobb edényre drótszűrőt ültetünk, és a levet átszűrjük, a zöldségeket kanál hátával áttörjük, a fűszereket kidobjuk.

Minestrone
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1932 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Levesek
Levesek
(Vince Kiadó, 2005)

Igen különböző ízvilágú ételek ötletekben gazdag gyűjteménye ez a kis szakácskönyv: 120 leves receptjét tartalmazza, amelyek a legváltozatosabb alapanyagokból és különféle főzési módszerekkel készültek. Az összes... bővebben...
Minestrone
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Levesek
Levesek
(Vince Kiadó, 2005)

Igen különböző ízvilágú ételek ötletekben gazdag gyűjteménye ez a kis szakácskönyv: 120 leves receptjét tartalmazza, amelyek a legváltozatosabb alapanyagokból és különféle főzési módszerekkel készültek. Az összes... bővebben...
facebook