Vadászleves

Elkészítési idő: 120 perc Munkaidő: 45 perc kis gyakorlattal elkészíthető drága
Vadászleves
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
100 dkg darabolt vadnyúl
1 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál vaj
2 szál hosszában félbevágott, szeletelt sárgarépa
2 evőkanál sűrített paradicsom
1 és ¼ dl fehérbor
1 fej finomra vágott hagyma
36 dkg darabolt gomba
10 dkg apróra vágott baconszalonna
¼ teáskanál szárított kakukkfű
¼ teáskanál szárított oregánó
2 gerezd zúzott fokhagyma
vagy
2 gerezd finomra vágott fokhagyma
A díszítéshez:
ízlés szerint friss, apróra vágott petrezselyemzöld

Elkészítés:

1. Az olajat egy nagy lábosban vagy tűzálló edényben közepes hőfokon felforrósítjuk. Beletesszük a nyúldarabokat (1. kép) - ha szükséges, adagonként -, és minden oldalon barnára pirítjuk; ha kell, még adunk hozzá olajat. A barnára pirult darabokat kivesszük az edényből.

2. Csökkentjük a hőmérsékletet, és beletesszük a lábosba a hagymát, a fokhagymát és a szalonnát (2. kép). Gyakran kevergetve, 2 percig pirítjuk.

3. Beleöntjük a bort, 1 percig hagyjuk gyöngyözni, majd hozzáadjuk a tyúklevest, és visszatesszük az edénybe a nyulat a lével együtt. Felforraljuk, leszedjük a habját. Csökkentjük a hőfokot, majd belekeverjük a paradicsomlét, a sűrített paradicsomot, a sárgarépát, a babérlevelet, a kakukkfüvet és az oregánót (3. kép). Sózzuk, borsozzuk. 60 percen át vagy tovább befedve, lassan főzzük, amíg teljesen megpuhul.

4. Egy szűrőkanállal kivesszük a nyúldarabokat s ha kihűlt, kicsontozzuk. Kidobunk minden zsíros részt és porcogót. A húst falatnyi darabokra vágjuk, és visszatesszük a levesbe.

5. Egy serpenyőben közepes hőfokon megolvasztjuk a vajat. Beletesszük a gombát, sózzuk, borsozzuk. Aranybarnára pirítjuk, majd a levesbe tesszük. 10-15 percig lassan főzzük. Ízlés szerint még fűszerezhetjük; petrezselyemmel megszórva tálaljuk.

Vadászleves Vadászleves Vadászleves

Tyúkhúsalaplé

Kép nélkül
75 dkg tyúkhús
1 szál szárzeller
1 db durvára vágott vöröshagyma
1 db durvára vágott sárgarépa
6 szem bors
4 liter víz

1. Levesnek való tyúk csontját és nyesedékét apróra vágjuk, és a vöröshagymával, sárgarépával és szárzellerrel, borssal, bouquet garnival fazékba tesszük (1. kép). Felöntjük a vízzel.

2. Felforraljuk, és a levet 2-3 órán át lassan főzzük. A felszínéről közben lemerjük a habot. A levet tiszta edénybe átszűrjük (2. kép), és hagyjuk kihűlni.

3. A levet egy éjszakára hideg helyre tesszük, és a megdermedt zsírt leszedjük a tetejéről (3. kép). Ha nincs időnk a hűtésre a zsírt konyhai papírtörlővel is leitathatjuk róla. 1,5-2,0 liter lesz belőle.

Vadászleves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 3274 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Levesek
Levesek
(Vince Kiadó, 2005)

Igen különböző ízvilágú ételek ötletekben gazdag gyűjteménye ez a kis szakácskönyv: 120 leves receptjét tartalmazza, amelyek a legváltozatosabb alapanyagokból és különféle főzési módszerekkel készültek. Az összes... bővebben...
Vadászleves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Levesek
Levesek
(Vince Kiadó, 2005)

Igen különböző ízvilágú ételek ötletekben gazdag gyűjteménye ez a kis szakácskönyv: 120 leves receptjét tartalmazza, amelyek a legváltozatosabb alapanyagokból és különféle főzési módszerekkel készültek. Az összes... bővebben...
tippek, fortélyok

Kapcsolódó receptek (vadnyúl összetevők alapján)