Ázsiai kacsaleves

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Ázsiai kacsaleves
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 db lebőrözött, darabolt kacsacomb
1 db 3 cm-es, szeletelt gyömbér
10 dkg szeletelt shiitake gomba
1 kisebb szál csíkokra vágott póréhagyma
2 evőkanál szójaszósz
1 teáskanál egész feketebors
3 gerezd zúzott fokhagyma
1 szál szeletelt póréhagyma
1 fej karikára vágott hagyma
2 nagyobb szál szeletelt sárgarépa
10 dl víz
3 dkg zsázsa
ízlés szerint bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A kacsahúst a vízzel együtt egy nagy lábosba tesszük. Éppen csak felforraljuk, majd leszedjük a felszínéről a habját. Hozzáadjuk a tyúklevest, az egyik szál sárgarépát, a hagymát, a póréhagymát, a fokhagymát (1. kép), a szemes borsot és a szójaszószt. Csökkentjük a hőfokot, és a levest fedő alatt 90 percig lassan főni hagyjuk.

2. A kacsahúst kivesszük a levesből, és félretesszük. Ha már eléggé kihűlt, kicsontozzuk és vékonyan felszeleteljük vagy falatnyi darabokra vágjuk, eltávolítva minden zsírt.

3. A levest leszűrjük, egy kanál hátával minden folyadékot kinyomunk a zöldségekből. Amennyire csak lehet, leszedjük a zsírt. A zöldségeket és a zöldfűszereket kidobjuk. Egy tiszta lábosban éppen csak felforraljuk a tyúklevest, és beletesszük a sárgarépa csíkokat, a póréhagymát és a gombát a kacsahússal együtt (2. kép). Takarékra vesszük a lángot, lassan főzzük 5 percig vagy amíg a sárgarépa puha lesz.

4. Belekeverjük a zsázsaleveleket, hagyjuk 1-2 percig párolódni a levesben. Kóstolás után tehetünk még bele fűszert (3. kép), ha szükséges, esetleg még egy kevés szójaszószt. Előmelegített levesestányérokban azonnal tálaljuk.

Ázsiai kacsaleves Ázsiai kacsaleves Ázsiai kacsaleves

Tyúkhúsalaplé

Kép nélkül
75 dkg tyúkhús
1 szál szárzeller
1 db durvára vágott vöröshagyma
1 db durvára vágott sárgarépa
6 szem bors
4 liter víz

1. Levesnek való tyúk csontját és nyesedékét apróra vágjuk, és a vöröshagymával, sárgarépával és szárzellerrel, borssal, bouquet garnival fazékba tesszük (1. kép). Felöntjük a vízzel.

2. Felforraljuk, és a levet 2-3 órán át lassan főzzük. A felszínéről közben lemerjük a habot. A levet tiszta edénybe átszűrjük (2. kép), és hagyjuk kihűlni.

3. A levet egy éjszakára hideg helyre tesszük, és a megdermedt zsírt leszedjük a tetejéről (3. kép). Ha nincs időnk a hűtésre a zsírt konyhai papírtörlővel is leitathatjuk róla. 1,5-2,0 liter lesz belőle.

Ázsiai kacsaleves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2666 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Levesek
Levesek
(Vince Kiadó, 2005)

Igen különböző ízvilágú ételek ötletekben gazdag gyűjteménye ez a kis szakácskönyv: 120 leves receptjét tartalmazza, amelyek a legváltozatosabb alapanyagokból és különféle főzési módszerekkel készültek. Az összes... bővebben...
Ázsiai kacsaleves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Levesek
Levesek
(Vince Kiadó, 2005)

Igen különböző ízvilágú ételek ötletekben gazdag gyűjteménye ez a kis szakácskönyv: 120 leves receptjét tartalmazza, amelyek a legváltozatosabb alapanyagokból és különféle főzési módszerekkel készültek. Az összes... bővebben...
vegetáriánus ételek