Vörösboros zselé cukrozott gyümölccsel



Elkészítés:
1. Egy kis lábosban keverjük el a borban a citromhéjat, a narancshéjat, a fahéjat és a cukrot. Lassú tűzön főzzük, amíg a cukor feloldódik. A narancslét tegyük egy kis tűzálló tálba, egyenletesen szórjuk rá a zselatint, és hagyjuk állni, amíg megkocsonyásodik. Egy nagy lábosba öntsünk 4 cm magasságig vizet, és forraljuk fel. Amikor felforrt, vegyik le a tűzről, tegyük bele a zselatinos tálat (a víz az edény oldalának feléig érjen), és kevergessük, amíg a zselatin feloldódik. Kicsit hagyjuk hűlni.
2. A zselatint keverjük a borhoz. Muszlinszitán át csorgassuk egy 1,5 literes benedvesített formába. Tegyük hűtőbe, amíg megdermed (kb. 180 perc).
3. Egy tálban enyhén verjük fel a tojásfehérjét. Egy másik tálba tegyük a kristálycukrot. A gyümölcsöket forgassuk először a tojásba, majd a cukorba. A felesleget rázzuk le. Zsírpapírra fektetve hagyjuk őket megszáradni. Fordítsuk tálra a zselét, és a cukrozott gyümölccsel kínáljuk.