Pezsgős gyümölcskocsonya

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Pezsgős gyümölcskocsonya
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
6 dl vörös pezsgő
30 dkg friss piros gyümölcs
vagy
30 dkg mélyhűtött piros gyümölcs
6 lap zselatin
vagy
3 teáskanál zselatinpor
3 és fél dl víz
1 db narancs héja, szeletelt
7 és fél dkg kristálycukor

Elkészítés:

1. A cukrot és a narancshéjat a vízzel tegyük lábosba. Forraljuk fel, lassú tűzön kevergessük, amíg a cukor feloldódik. Vegyük le a lábost a tűzről, és hagyjuk hűlni 60 percen át.

2. A narancshéjat szűrjük ki a szirupból Körülbelül 0,5 dl szirupot öntsünk egy kis tűzálló tálba, a tetejére egyenletesen szórjuk rá a zselatint, hagyjuk, hogy megkocsonyásodjon. Egy nagy lábosba öntsünk 4 cm magasságig vizet, és forraljuk fel. Amikor felforrt, vegyük le a tűzről, tegyük bele a zselatinos tálat (a víz az edény oldalának feléig érjen), és kevergessük, amíg a zselatin feloldódik (1. kép). Ha zselatinlappal dolgozunk, a lejjebb leírt módszerrel járjunk el. Kicsit hagyjuk hűlni, majd adjuk hozzá a szirupot, és keverjük össze. Keverjük hozzá a pezsgőt, majd öntsünk egy kevés zselét egy 1,25 literes tál aljára. Tegyük hűtőbe szilárdulni, de ne hagyjuk bent túl sokáig, mert a következő réteg nem fog megtapadni.

3. A gyümölcsöt tegyük a tálba (2. kép), öntsünk rá annyi zselét, amennyi ellepi. Tegyük a hűtőbe. Amikor megdermedt, vegyük ki, és öntsük rá a maradék zselét. Várjunk, amíg teljesen megdermed. A réteges lerakásnak köszönhetően sima lesz a felszíne, és a gyümölcs sem fog úszkálni.

4. Amikor a zselé elkészült, fordítsuk ki a tálból. Mielőtt kínálnánk, hagyjuk, hogy szobahőmérsékletűre melegedjen. Akkor jó, ha nem kemény, hanem kicsit rezgős. Tejszínhabbal vagy fagylalttal kínálhatjuk.

A zselatinlapok használata:

A zselatinlapokat tegyük egy tál hideg vízbe, és várjunk, amíg megkocsonyásodnak (3. kép) Vegyük ki a lapokat, és nyomkodjuk ki belőlük a vizet (4. kép)

Pezsgős gyümölcskocsonya Pezsgős gyümölcskocsonya Pezsgős gyümölcskocsonya Pezsgős gyümölcskocsonya
Pezsgős gyümölcskocsonya
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2382 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen desszertek Nélkülözhetetlen desszertek
(Vince Kiadó, 2007)

Étkezés után általában mindenki izgatottan várja, vajon mi lesz a desszert. Ha barátai elismerésére vágyik, vagy szeretné, hogy családja ellágyult sóhajokkal fogadja, vagy ha egyszerűen csak szívesen kényezteti magát... bővebben...
Pezsgős gyümölcskocsonya
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen desszertek Nélkülözhetetlen desszertek
(Vince Kiadó, 2007)

Étkezés után általában mindenki izgatottan várja, vajon mi lesz a desszert. Ha barátai elismerésére vágyik, vagy szeretné, hogy családja ellágyult sóhajokkal fogadja, vagy ha egyszerűen csak szívesen kényezteti magát... bővebben...
szólj hozzá, értékelj