Csíkos gyümölcszselé

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 65 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Csíkos gyümölcszselé
Adag: 6-8 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
40 dkg magozott, lecsepegtetett cseresznyebefőtt
12 és fél dkg joghurt
6 teáskanál zselatinpor
2 db zöldcitrom leve és héja
1 evőkanál kristálycukor
1 és ¼ dl zsíros tejszín

Elkészítés:

1. Egy lábosban lassú tűzön főzzünk fel 3,15 dl vizet 20 dkg kristálycukorral. Kevergessük, amíg a cukor teljesen feloldódik. Lassan forraljuk 15 percig, majd vegyük le a tűzről. 2 dl folyadékunk lesz. A felét öntsük egy bögrébe, és tegyük félre. A lábost tegyük vissza a tűzre, keverjük a lébe a citrom héját és levét, és lassú tűzön főzzük még 5 percig. Szűrjük egy tálba. Egy kis lábosba tegyünk 2 evőkanál vizet, 2 teáskanál zselatint szórjunk egyenletesen a tetejére, és várjunk, amíg megkocsonyásodik.

2. Egy nagy lábosba öntsünk 4 cm magasságig vizet és forraljuk fel. Amikor felforrt, vegyük le a tűzről, tegyük bele a zselatinos lábost (a víz az edény oldalának feléig érjen), és kevergessük, amíg a zselatin feloldódik. Kicsit hagyjuk hűlni, majd adjuk hozzá a citromszirupot. Öblítsünk ki egy 7,5 dl-es formát. Öntsük bele a citromlét, és tegyük hűtőbe, amíg megdermed. Ne hagyjuk túl sokáig állni, mert akkor a következő réteg nem tapad hozzá.

3. Egy kis lábosba tegyünk 2 evőkanál vizet, 2 teáskanál zselatint szórjunk egyenletesen a tetejére, és várjunk, amíg megkocsonyásodik. A tejszínt 1 evőkanál cukorral lassan melegítsük fel, közben kevergessük, amíg a cukor teljesen feloldódik. Adjuk a zselatinhoz, és kevergessük, amíg feloldódik. Keverjük hozzá a joghurtot. Fedjük le, és tegyük a hűtőbe pár percre, öntsük a citromzselére, majd tegyük vissza a hűtőbe, amíg megdermed.

4. Egy kis lábosba öntsünk 2 evőkanál cseresznyebefőttlét, a tetejére egyenletesen szórjunk 2 teáskanál zselatint, és hagyjuk állni, amíg a zselatin megkocsonyásodik. Adjuk hozzá a maradék még langyos cukorszirupot. Ehhez adjunk még 1,5 dl befőttlét, kevergessük, amíg feloldódik, majd fedjük le, és hagyjuk hűlni.

5. Amikor a joghurtréteg megdermedt, kanalazzuk rá a cseresznyét, és öntsük rá a cseresznyezselét. Hűtsük, amíg megdermed.

Csíkos gyümölcszselé
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2718 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen desszertek Nélkülözhetetlen desszertek
(Vince Kiadó, 2007)

Étkezés után általában mindenki izgatottan várja, vajon mi lesz a desszert. Ha barátai elismerésére vágyik, vagy szeretné, hogy családja ellágyult sóhajokkal fogadja, vagy ha egyszerűen csak szívesen kényezteti magát... bővebben...
Csíkos gyümölcszselé
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen desszertek Nélkülözhetetlen desszertek
(Vince Kiadó, 2007)

Étkezés után általában mindenki izgatottan várja, vajon mi lesz a desszert. Ha barátai elismerésére vágyik, vagy szeretné, hogy családja ellágyult sóhajokkal fogadja, vagy ha egyszerűen csak szívesen kényezteti magát... bővebben...
tippek, fortélyok