Melba őszibarackja

Péche melba

Elkészítési idő: 35 perc Munkaidő: 35 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Melba őszibarackja
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 db érett, keményebb őszibarack
30 dkg mélyhűtött eper
vagy
30 dkg friss eper
6 dl víz
37 és fél dkg kristálycukor
2 evőkanál porcukor

Elkészítés:

1. Robotgépben pépesítsük az epret a porcukorral. Nyomjuk át szitán, hogy ne maradjon benne mag. Egy lábosban lassú tűzön főzzük össze a kristálycukrot és a vaníliarudat a vízzel, és addig melegítsük, amíg a cukor teljesen feloldódik.

2. Forraljuk fel a cukorszirupot, adjuk hozzá a barackokat. A szirupnak teljesen el kell lepnie a gyümölcsöt. Pároljuk 5 percig, vagy amíg a barackok húsa megpuhul. Szűrőkanállal emeljük ki, és óvatosan hámozzuk meg a barackokat.

3. Tegyünk egy gombóc vaníliafagylaltot desszertes tálkára, tegyünk mellé egy barackot, és locsoljuk meg az eperpürével.

A Melba őszibarackját 1892-ben a híres francia shéf, Auguste Escoffier készítette el először a Carlton Hotelben. Akkor a vaníliafagylalt mellé kínált őszibarack jégből faragott és cukorral beszórt hattyú szárnyai között került az asztalra. 1900-ban Escoffier egy könnyebben elkészíthető változattal rukkolt elő: a hattyút eperöntet helyettesítette. Ezt a fogást a híres ausztrál operaénekesnőnek, Nellie Melbának készítette, és megkérte, hadd nevezze el róla a finomságot.
Melba őszibarackja
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2152 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen desszertek Nélkülözhetetlen desszertek
(Vince Kiadó, 2007)

Étkezés után általában mindenki izgatottan várja, vajon mi lesz a desszert. Ha barátai elismerésére vágyik, vagy szeretné, hogy családja ellágyult sóhajokkal fogadja, vagy ha egyszerűen csak szívesen kényezteti magát... bővebben...
Melba őszibarackja
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen desszertek Nélkülözhetetlen desszertek
(Vince Kiadó, 2007)

Étkezés után általában mindenki izgatottan várja, vajon mi lesz a desszert. Ha barátai elismerésére vágyik, vagy szeretné, hogy családja ellágyult sóhajokkal fogadja, vagy ha egyszerűen csak szívesen kényezteti magát... bővebben...
bevásárlólista