Gyümölcskebab mézes kardamomsziruppal

Elkészítési idő: 85 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Gyümölcskebab mézes kardamomsziruppal
Adag: 8 adag
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
16 szem eper
1 db banán
2 db konzerv ananászkarika
vagy
¼ kisebb ananász
ízlés szerint joghurt
vagy
ízlés szerint tejszín
A mézes kardamomsziruphoz:
½ teáskanál őrölt kardamom
2 evőkanál méz
1 evőkanál lágy barnacukor
2 dkg olvasztott vaj
1 evőkanál rum
vagy
1 evőkanál konyak

Elkészítés:

1. Áztassunk 20 percre hideg vízbe 8 fa- vagy bambusznyársat. Az ananászt vágjuk 8 falatkára. Az őszibarackot vágjuk 8 cikkre, és daraboljuk fel a banánt. A gyümölcsdarabokat fűzzük a nyársakra, és tegyük egy lapos tálba.

2. A kardamomsziruphoz egy tálban keverjük ki a mézet, a vajat, a kardamomot, a rumot és a cukrot. Öntsük a keveréket a kebabokra, a szirupot kenjük a gyümölcsdarabokra. Fedjük le, és szobahőmérsékleten hagyjuk állni 60 percen át. Melegítsük elő a sütőt vagy grillezőt.

3. A kebabokat forró, enyhén megolajozott alufólia tálon vagy a grill alatt süssük 5 percig. Időnként locsoljuk meg őket sziruppal. Tálaláskor öntsük rájuk a maradék szirupot. Friss tejszínnel vagy joghurttal is kínálhatjuk.

Gyümölcskebab mézes kardamomsziruppal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 789 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen desszertek Nélkülözhetetlen desszertek
(Vince Kiadó, 2007)

Étkezés után általában mindenki izgatottan várja, vajon mi lesz a desszert. Ha barátai elismerésére vágyik, vagy szeretné, hogy családja ellágyult sóhajokkal fogadja, vagy ha egyszerűen csak szívesen kényezteti magát... bővebben...
Gyümölcskebab mézes kardamomsziruppal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen desszertek Nélkülözhetetlen desszertek
(Vince Kiadó, 2007)

Étkezés után általában mindenki izgatottan várja, vajon mi lesz a desszert. Ha barátai elismerésére vágyik, vagy szeretné, hogy családja ellágyult sóhajokkal fogadja, vagy ha egyszerűen csak szívesen kényezteti magát... bővebben...
szólj hozzá, értékelj