Posírozott körte gyömbéres borkrémmel



Elkészítés:
1. A bort, a gyömbért és a cukrot a vízzel tegyük egy nagy lábosba, és lassú tűzön főzzük, amíg a cukor feloldódik. Adjuk hozzá a körtéket, fedjük le, és lassan főzzük 45 percig, vagy amíg a körték megpuhulnak.
2. A borkrémhez egy nagy lábost töltsünk félig vízzel, és forraljuk fel. Amikor forr, vegyük le a tűzről. Egy nagy fém- vagy tűzálló tálban és elektromos habverővel keverjük habosra a tojássárgáját a cukorral és a gyömbérrel. A tálat tegyük a forró vizes lábos fölé úgy, hogy az alja ne érjen a vízhez. Keverjük tovább, miközben apránként hozzáöntjük a marsalát. Keverjük további 5 percig, amíg nagyon sűrű és habos lesz.
3. A körtéket szűrőkanállal emeljük ki a lábosból. Rendezzük tányérokra, és öntsük rájuk a gyömbéres bormártást. Azonnal kínáljuk.