Csirkehúsleves gombával

Elkészítési idő: 100 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Csirkehúsleves gombával
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 kisebb csontos, bőrös csirkemell
2 és fél dkg szárított gomba
vagy
darabka vékonyra szeletelt galanga
½ db zöldcitrom leve
2 gerezd darabolt fokhagyma
10 dkg friss, szeletelt gomba
10 dl víz
2 evőkanál olaj
vagy
2 evőkanál földimogyoró-olaj
25 dkg darabolt csiperkegomba
vagy
25 dkg apró szemű gesztenye
A tálaláshoz:
igény szerint friss petrezselyemzöld

Elkészítés:

1. A szárított gombát kis tálba tesszük, és annyi forró vizet öntünk rá, amennyi ellepi. Félretesszük, 20-30 percig áztatjuk.

2. A gombát leszűrjük, az áztatóvizet megtartjuk. A gomba tönkjét levágjuk, kidobjuk, a kalapokat felaprítjuk.

3. A félretett áztatóvizet egy lábosba öntjük a kimért vízzel, és felforraljuk. Kis lángon hagyjuk forrni.

4. Közben az olajat felforrósítjuk a wokban, és 3-4 percig keverve pirítjuk a beáztatott és a friss gombát vagy gesztenyét a fokhagymával meg a galangával, majd a forrásban lévő vízbe tesszük a csirkemellel együtt. Körülbelül 10-15 percig főzzük, míg a hús könnyen leválik a csontról.

5. Kivesszük a csirkét a lábosból. A bőrt levesszük róla, és félretesszük. A húst leszedjük a csontról, felszeleteljük és félretesszük. A bőrt meg a csontot visszatesszük a levesbe, és még 30 percig lassan forraljuk.

6. A lábost levesszük a tűzről, és a levest átszűrjük egy tiszta edénybe. Újra felforraljuk, beletesszük a gesztenyét vagy a csiperkegombát, a csirkehúst és a zöldcitromlét. Kis lángon 8-10 percig főzzük. Előmelegített tálkákba szűrjük, petrezselyemmel díszítjük, és azonnal tálaljuk.

Csirkehúsleves gombával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1421 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Thai konyha Thai konyha
(Vince Kiadó, 2011)

A thai ételek számos okból ajánlhatók – nemcsak ízletesek és gyorsan, könnyen elkészíthetők, hanem ínycsiklandók, ráadásul egészségesek is, így családi étkezésekre vagy vendégek számára egyaránt tökéletes... bővebben...
Csirkehúsleves gombával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Thai konyha Thai konyha
(Vince Kiadó, 2011)

A thai ételek számos okból ajánlhatók – nemcsak ízletesek és gyorsan, könnyen elkészíthetők, hanem ínycsiklandók, ráadásul egészségesek is, így családi étkezésekre vagy vendégek számára egyaránt tökéletes... bővebben...
vegetáriánus ételek