Tofuleves rizstésztával

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Tofuleves rizstésztával
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
20 dkg lecsepegtetett kemény tofu
15 dkg rizsmetélt
5 szál félbevágott újhagyma
1 db kimagozott, szeletelt sárga húsú kaliforniai paprika
2 szál szeletelt szárzeller
1 kisebb fej vékonyra szeletelt vöröshagyma
2 evőkanál thai szójaszósz
1 evőkanál thai zöld currykrém
A sütéshez:
igény szerint földimogyoró-olaj
vagy
igény szerint olaj
A tálaláshoz:
igény szerint friss, apróra vágott korianderzöld

Elkészítés:

1. A tofut éles késsel egyforma kockákra vágjuk. Wokba kb. 5 cm magasan olajat öntünk, és felhevítjük. Adagonként pirosra sütjük benne a tofut. Szűrőkanállal papírtörlőre szedjük, félretesszük.

2. A levest lábosba öntjük és felforraljuk. Beletesszük az újhagymát, a paprikát, a szárzellert, a hagymát, a kaffircitromleveleket, a szójaszószt meg a currykrémet, és 4-5 percig forraljuk. Beletesszük az előzőleg beáztatott, majd leszűrt tésztát a tofuval, és még 2-3 percig főzzük. Előmelegített tálkákba merjük, és az apróra vágott korianderrel megszórva, forrón tálaljuk.

Zöldségalaplé

Kép nélkül
0.5 db durvára vágott zellergumó
1 db durvára vágott, közepes méretű sárgarépa
1 szál durvára vágott szárzeller
10 dkg apróra vágott csiperkegomba
2 db érett, negyedekre vágott paradicsom
1 nagy csipet
1 evőkanál reszelt narancshéj
6 szem fehér bors
2 gerezd félbevágott fokhagyma
1 fej durvára vágott vöröshagyma
1 szál durvára vágott póréhagyma

1. Nagyobb edénybe tesszük a zöldségeket és a gombát, felöntjük 1.5 liter vízzel. Belekeverjük a fokhagymát, az egész borsot, a szerecsendiót, a narancshéjat (ezeket célszerű kisebb gézdarabba kötve a vízbe lógatni, így főzés után nagyon könnyű eltávolítani a levesből), a bouquet garnit és a sót. Felforraljuk, majd fedő alatt, közepes lángon 45 percig főzzük.

2. A zöldséges levet hagyjuk kihűlni. Nagyobb edényre drótszűrőt ültetünk, és a levet átszűrjük, a zöldségeket kanál hátával áttörjük, a fűszereket kidobjuk.

Tofuleves rizstésztával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2189 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Thai konyha Thai konyha
(Vince Kiadó, 2011)

A thai ételek számos okból ajánlhatók – nemcsak ízletesek és gyorsan, könnyen elkészíthetők, hanem ínycsiklandók, ráadásul egészségesek is, így családi étkezésekre vagy vendégek számára egyaránt tökéletes... bővebben...
Tofuleves rizstésztával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Thai konyha Thai konyha
(Vince Kiadó, 2011)

A thai ételek számos okból ajánlhatók – nemcsak ízletesek és gyorsan, könnyen elkészíthetők, hanem ínycsiklandók, ráadásul egészségesek is, így családi étkezésekre vagy vendégek számára egyaránt tökéletes... bővebben...
most van szezonja