Fűszeres marhahúsleves tésztával

Elkészítési idő: 25 perc Munkaidő: 25 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Fűszeres marhahúsleves tésztával
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
8 dkg rizsmetélt
25 dkg csíkokra vágott marhahús
2 szem vékonyra szeletelt mogyoróhagyma
2 gerezd zúzott fokhagyma
2 evőkanál thai zöld currykrém
2 evőkanál thai szójaszósz
1 evőkanál halszósz
másfél dl földimogyoró-olaj
vagy
másfél dl olaj
kis darab friss, vékonyra szeletelt gyömbér
A tálaláshoz:
igény szerint friss, apróra vágott korianderzöld

Elkészítés:

1. A levest nagy fazékba öntjük és felforraljuk. Közben wokban vagy nagy serpenyőben felforrósítjuk az olajat. Beletesszük a tészta egyharmadát, és 10-20 másodpercig sütjük, amíg felpuffad. Húsfogóval papírtörlőre szedjük, félretesszük. Az olajat kiöntjük, csak 2 evőkanálnyi maradjon a wokban.

2. A mogyoróhagymát, a fokhagymát és a gyömbért 1 percig keverve pirítjuk az olajon. Hozzáadjuk a marhahúst a currykrémmel, és további 3-4 percig nagy lángon keverve-rázva sütjük, amíg megpuhul.

3. A marhahúst, a nyers tésztát, a szójaszószt és a halszószt a forrásban lévő leveshez adjuk, és 2-3 percig főzzük, míg a tészta megduzzad. Forrón, az apróra vágott korianderrel megszórva tálaljuk, a félretett ropogós cérnametélttel díszítjük.

Biztosan nem lesz rágós a hús, ha vesepecsenyéből, hátszínből vagy puha hátszínből készítjük ezt az ételt.

Marhahúsalaplé

Kép nélkül
150 dkg húsos borjúcsont vagy
150 dkg húsos marhacsont
1 szál apróra vágott póréhagyma
1 db apróra vágott szárzeller
2 evőkanál paradicsompüré
1 db negyedekre vágott hagyma
40 dl víz
6 szem bors
2 db apróra vágott sárgarépa

1. A marha- vagy borjúcsontot 230 C fokra melegített sütőben 40 percig pirítjuk. A sütési idő felénél hagymát, sárgarépát, póréhagymát és szárzellert adunk hozzá (1. kép).

2. Az egészet tiszta fazékba tesszük. Vizet, sűrített paradicsomot, bouquet garnit is adunk hozzá. 3-4 órán át főzzük, közben többször lemerjük a tetejét (2. kép).

3. A levet adagonként finom lyukú szűrőn tálba öntjük (3. kép). A szilárd hozzávalókat merőkanállal kissé kinyomkodjuk. Utána hűtőszekrénybe tesszük.

Fűszeres marhahúsleves tésztával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1446 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Thai konyha Thai konyha
(Vince Kiadó, 2011)

A thai ételek számos okból ajánlhatók – nemcsak ízletesek és gyorsan, könnyen elkészíthetők, hanem ínycsiklandók, ráadásul egészségesek is, így családi étkezésekre vagy vendégek számára egyaránt tökéletes... bővebben...
Fűszeres marhahúsleves tésztával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Thai konyha Thai konyha
(Vince Kiadó, 2011)

A thai ételek számos okból ajánlhatók – nemcsak ízletesek és gyorsan, könnyen elkészíthetők, hanem ínycsiklandók, ráadásul egészségesek is, így családi étkezésekre vagy vendégek számára egyaránt tökéletes... bővebben...
szótár