Csirkeleves zöldbabbal és kukoricával

Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Csirkeleves zöldbabbal és kukoricával
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
20 dkg darabolt, tisztított zöldbab
40 dkg konzerv, nagy szemű bab
36 dkg szemes kukoricakonzerv
25 dkg csirkehús
1 szál negyedelt, vékonyra szeletelt sárgarépa
1 evőkanál vaj
1 nagyobb fej finomra vágott hagyma
1 gerezd finomra vágott fokhagyma
3 evőkanál liszt
6 dl víz
ízlés szerint bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A vajat egy nagy lábosban, közepes hőfokon felolvasztjuk. Beletesszük

a hagymát és a fokhagymát, gyakran megkeverve 3-4 percig pároljuk, amíg megpuhul.

2. Hozzákeverjük a lisztet és 2 percig folytatjuk a párolást, időnként megkeverjük.

3. Fokozatosan hozzáöntjük a vizet (1.kép), állandóan keverjük, a lábos fenekére ragadt lisztet is felkaparva, hogy az egész jól összevegyüljön. Felforraljuk, állandóan keverve 2 percig főzzük. Hozzáadjuk a tyúklevest is, és simára keverjük.

4. Beletesszük (2.kép) a sárgarépát, a zöldbabot, a vajbabot, a kukoricát és a csirkehúst. Sóval, borssal ízesítjük. Felforraljuk, majd közepes lángon, befedve 35 percig lassan főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak.

5. Megkóstoljuk a levest, s ha szükséges, adunk még bele sót (3.kép), és jócskán borsot.

6. Előmelegített mélytányérokban tálaljuk a levest.

Csirkeleves zöldbabbal és kukoricával Csirkeleves zöldbabbal és kukoricával Csirkeleves zöldbabbal és kukoricával
A konzervbabot 30 dkg friss fejtőbabbal is helyettesíthetjük. A zöld hüvelyű bab helyett feldarabolt Juliska babot is használhatunk.

Tyúkhúsalaplé

Kép nélkül
75 dkg tyúkhús
1 szál szárzeller
1 db durvára vágott vöröshagyma
1 db durvára vágott sárgarépa
6 szem bors
4 liter víz

1. Levesnek való tyúk csontját és nyesedékét apróra vágjuk, és a vöröshagymával, sárgarépával és szárzellerrel, borssal, bouquet garnival fazékba tesszük (1. kép). Felöntjük a vízzel.

2. Felforraljuk, és a levet 2-3 órán át lassan főzzük. A felszínéről közben lemerjük a habot. A levet tiszta edénybe átszűrjük (2. kép), és hagyjuk kihűlni.

3. A levet egy éjszakára hideg helyre tesszük, és a megdermedt zsírt leszedjük a tetejéről (3. kép). Ha nincs időnk a hűtésre a zsírt konyhai papírtörlővel is leitathatjuk róla. 1,5-2,0 liter lesz belőle.

Csirkeleves zöldbabbal és kukoricával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2010 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Levesek
Levesek
(Vince Kiadó, 2005)

Igen különböző ízvilágú ételek ötletekben gazdag gyűjteménye ez a kis szakácskönyv: 120 leves receptjét tartalmazza, amelyek a legváltozatosabb alapanyagokból és különféle főzési módszerekkel készültek. Az összes... bővebben...
Csirkeleves zöldbabbal és kukoricával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Levesek
Levesek
(Vince Kiadó, 2005)

Igen különböző ízvilágú ételek ötletekben gazdag gyűjteménye ez a kis szakácskönyv: 120 leves receptjét tartalmazza, amelyek a legváltozatosabb alapanyagokból és különféle főzési módszerekkel készültek. Az összes... bővebben...
cikkek