Spárgakrémleves csirkehússal

Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Spárgakrémleves csirkehússal
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
36 dkg spárga
20 dkg főtt, csíkokra vágott csirke
2 teáskanál vaj
1 fej félbevágott, vékonyra szeletelt hagyma
4 evőkanál rizs
1 ⅔ dl zsíros főzőtejszín
ízlés szerint bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A spárga fás részeit levágjuk (1. kép) és kidobjuk, a szárát éles késsel vagy zöldséghámozóval lehámozzuk. A spárgafejeket levágjuk, félretesszük. A szárakat kis darabokra vágjuk.

2. Egy kis lábosban sós vizet forralunk, majd beledobjuk a spárgafejeket. 1-2 percig főzzük, amíg fényes zöldek és éppen hogy puhák lesznek. Ha nagyok, akkor hosszában kettévágjuk őket. Félretesszük.

3. Egy nagy lábosban közepes lángon megolvasztjuk a vajat, beletesszük a hagymát és a póréhagymát. Lefedve, gyakran megkeverve 3-4 perc alatt üvegesre pároljuk a hagymát.

4. Beletesszük a spárgadarabokat, a rizst, a tyúklevest, a babérlevelet és egy csipetnyi sót. Éppen csak felforraljuk, majd takarékra vesszük a lángot, és befedve 20-25 percig lassan, gyöngyözve főzzük, amíg a rizs és a zöldségek teljesen megpuhulnak. A babérlevelet kidobjuk.

5. A levest kissé hűlni hagyjuk, majd mixerbe vagy robotgépbe tesszük, és simára pürésítjük, ha szükséges, adagonként. (Ha robotgéppel dolgozunk, a főzőlevet leszűrjük, és félretesszük. A leves szilárd hozzávalóit éppen csak annyi főzőlével pépesítjük, amennyi az állagához szükséges, később öntjük hozzá a megmaradt főzőlevet.)

6. A levest visszaöntjük a lábosba, és közepes lángra tesszük. Belekeverjük a csirkehúst és a spárgafejeket (2. kép), majd a tejszínt. Ha szükséges, adunk még bele sót és borsot. 5-10 perc alatt, időnként megkeverve átmelegítjük. Előmelegített tányérokban tálaljuk.

Spárgakrémleves csirkehússal Spárgakrémleves csirkehússal

Tyúkhúsalaplé

Kép nélkül
75 dkg tyúkhús
1 szál szárzeller
1 db durvára vágott vöröshagyma
1 db durvára vágott sárgarépa
6 szem bors
4 liter víz

1. Levesnek való tyúk csontját és nyesedékét apróra vágjuk, és a vöröshagymával, sárgarépával és szárzellerrel, borssal, bouquet garnival fazékba tesszük (1. kép). Felöntjük a vízzel.

2. Felforraljuk, és a levet 2-3 órán át lassan főzzük. A felszínéről közben lemerjük a habot. A levet tiszta edénybe átszűrjük (2. kép), és hagyjuk kihűlni.

3. A levet egy éjszakára hideg helyre tesszük, és a megdermedt zsírt leszedjük a tetejéről (3. kép). Ha nincs időnk a hűtésre a zsírt konyhai papírtörlővel is leitathatjuk róla. 1,5-2,0 liter lesz belőle.

Spárgakrémleves csirkehússal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1116 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Levesek
Levesek
(Vince Kiadó, 2005)

Igen különböző ízvilágú ételek ötletekben gazdag gyűjteménye ez a kis szakácskönyv: 120 leves receptjét tartalmazza, amelyek a legváltozatosabb alapanyagokból és különféle főzési módszerekkel készültek. Az összes... bővebben...
Spárgakrémleves csirkehússal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Levesek
Levesek
(Vince Kiadó, 2005)

Igen különböző ízvilágú ételek ötletekben gazdag gyűjteménye ez a kis szakácskönyv: 120 leves receptjét tartalmazza, amelyek a legváltozatosabb alapanyagokból és különféle főzési módszerekkel készültek. Az összes... bővebben...
google+