Csirkeleves csillagtésztával

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Csirkeleves csillagtésztával
Adag: 5-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
ízlés szerint friss, apróra vágott petrezselyemzöld
A tyúkhúsleveshez:
100 dkg darabolt csirke
½ teáskanál
25 dl víz
1 szál szeletelt szárzeller
1 nagyobb szál karikára vágott sárgarépa
1 fej szeletelt hagyma
1 szál póréhagyma
2 gerezd zúzott fokhagyma
8 szem egész bors
4 szem szegfűbors
2 db friss kakukkfű
ízlés szerint bors

Elkészítés:

1. Egy 4 literes fazékban föltesszük főzni a csirkét a vízzel együtt. Beletesszük a zellert, a sárgarépát, a hagymát, a póréhagymát, a fokhagymát, a szemes borsot, a vegyes fűszert (1. kép) és a sót. Felforraljuk, szűrőkanállal leszedjük a felszínen keletkezett szürke habját. Takaréklángra tesszük, és részben lefedve, 120 percen át lassan gyöngyözve főzzük.

2. A húst kivesszük a levesből, és félretesszük hűlni. További 30 percig folytatjuk fedetlenül a leves főzését. Ha a csirke kihűlt, kicsontozzuk (2. kép), és ha szükséges, falatnyi darabokra vágjuk.

3. A levest leszűrjük, és amennyi zsiradékot csak lehet, eltávolítunk róla.

A zöldségeket és az ízesítőket kidobjuk. (Körülbelül 1,8 liter levest kell kapnunk.)

4. Egy tiszta lábosban felforraljuk a levest, beletesszük a tésztát (3. kép), és csökkentjük a hőfokot, hogy a leves szép lassan főjön, 10 percig, vagy amíg a tészta megpuhul.

5. A csirkehúst beletesszük a levesbe, s ha szükséges, még fűszerezzük. Előmelegített tányérokban, petrezselyemmel megszórva tálaljuk.

Csirkeleves csillagtésztával Csirkeleves csillagtésztával Csirkeleves csillagtésztával
Csirkeleves csillagtésztával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1241 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Levesek
Levesek
(Vince Kiadó, 2005)

Igen különböző ízvilágú ételek ötletekben gazdag gyűjteménye ez a kis szakácskönyv: 120 leves receptjét tartalmazza, amelyek a legváltozatosabb alapanyagokból és különféle főzési módszerekkel készültek. Az összes... bővebben...
Csirkeleves csillagtésztával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Levesek
Levesek
(Vince Kiadó, 2005)

Igen különböző ízvilágú ételek ötletekben gazdag gyűjteménye ez a kis szakácskönyv: 120 leves receptjét tartalmazza, amelyek a legváltozatosabb alapanyagokból és különféle főzési módszerekkel készültek. Az összes... bővebben...
recept beküldése