Fűszeres bárányleves csicseriborsóval és cukkinivel

Elkészítési idő: 120 perc Munkaidő: 35 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Fűszeres bárányleves csicseriborsóval és cukkinivel
Adag: 4-5 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg kicsontozott, sovány bárányhús
40 dkg konzerv csicseriborsó
1 db szeletelt cukkini
1 fej apróra vágott hagyma
2 gerezd zúzott fokhagyma
1 és ¼ dl víz
40 dkg darabolt konzervparadicsom
1 szál kockára vágott sárgarépa
1 db kockára vágott burgonya
½ teáskanál szárított kakukkfű
½ teáskanál szárított oregánó
0 teáskanál őrölt fahéj
¼ teáskanál őrölt római kömény
¼ teáskanál őrölt kurkuma
1 evőkanál olívaolaj
vagy
10 dkg friss zöldborsó
1 teáskanál cseresznyepaprikakrém
vagy
1 teáskanál harissa
A díszítéshez:
ízlés szerint friss, apróra vágott koriander
vagy
ízlés szerint friss, apróra vágott mentalevél

Elkészítés:

1. Az olajat egy nagy lábosban, serpenyőben vagy öntöttvas edényben közepes hőfokon felforrósítjuk. Beletesszük a másfél centis kockákra vágott bárányhúst, ha szükséges, adagonként, és addig pirítjuk, amíg minden oldalukon egyformán megbarnulnak (1. kép), ha kell, még adunk hozzá egy kevés olajat. Szűrőkanállal kivesszük a lábosból a húst.

2. Lecsökkentjük a hőfokot, a hagymát és a fokhagymát a serpenyőben 1-2 percig pároljuk, gyakran kevergetve.

3. Hozzáadjuk a vizet és az összes húst visszatesszük a lábosba. Éppen csak felforraljuk, minden habot leszedünk a felszínéről. Takarékra tesszük, és hozzákeverjük a paradicsomot, a babérlevelet, a kakukkfüvet, az oregánót és a fahéjat, a római köményt, a kurkumát és a harissát. Lassan gyöngyözve, 60 percen át hagyjuk főni vagy amíg a hús jó puha lesz. A babérlevelet kidobjuk.

4. Hozzákeverjük a csicseriborsót, a sárgarépát, a burgonyát, és 15 percig főzzük. Ezután beletesszük a cukkinit és a zöldborsót (2. kép), és további 15-20 percig hagyjuk lassan főni, amíg a zöldségek megpuhulnak.

5. Előmelegített tányérokban, mentával és korianderlevéllel díszítve tálaljuk.

Fűszeres bárányleves csicseriborsóval és cukkinivel Fűszeres bárányleves csicseriborsóval és cukkinivel
Fűszeres bárányleves csicseriborsóval és cukkinivel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1444 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Levesek
Levesek
(Vince Kiadó, 2005)

Igen különböző ízvilágú ételek ötletekben gazdag gyűjteménye ez a kis szakácskönyv: 120 leves receptjét tartalmazza, amelyek a legváltozatosabb alapanyagokból és különféle főzési módszerekkel készültek. Az összes... bővebben...
Fűszeres bárányleves csicseriborsóval és cukkinivel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Levesek
Levesek
(Vince Kiadó, 2005)

Igen különböző ízvilágú ételek ötletekben gazdag gyűjteménye ez a kis szakácskönyv: 120 leves receptjét tartalmazza, amelyek a legváltozatosabb alapanyagokból és különféle főzési módszerekkel készültek. Az összes... bővebben...
tippek, fortélyok