Sertéshúsgombócok zöldfűszeres erőlevesben keletiesen

Elkészítési idő: 45 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Sertéshúsgombócok zöldfűszeres erőlevesben keletiesen
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
10 dkg szeletelt gomba
20 dkg csíkokra vágott kínai kel
vagy
20 dkg csíkokra vágott mángold
vagy
20 dkg csíkokra vágott pak choi
3 fej apróra vágott hagyma
ízlés szerint
ízlés szerint bors
A húsgombóchoz:
25 dkg sovány darált sertéshús
1 teáskanál szójaszósz
1 gerezd apróra vágott fokhagyma
3 dkg friss, finomra vágott spenót
2 szál finomra aprított zöldhagyma

Elkészítés:

1. A darált sertéshúst, a spenótot és a zöldhagymát meg a fokhagymát egy tálba tesszük (1. kép). Hozzáadjuk az ötfűszer-port, a szójaszószt, és mindezt alaposan összedolgozzuk.

2. A sertéshúskeverékből 24 kis gombócot készítünk (2. kép), amelyeket lábosra illeszthető gőzölőedénybe helyezzük.

3. A tyúklevest felforraljuk egy olyan lábosban, amelyre ráillik a gőzölőedény. A hőfokot mérsékeljük, hogy a folyadék lassan gyöngyözzön. A tyúklevesbe beletesszük a gombát is, majd ráhelyezzük a befedett gőzölőt. 10 percig gőzöljük, majd az edényt félretesszük.

4. A lábosba tesszük a pak choit vagy kínai kelt és a zöldhagymát (3. kép), 3-4 percig főzzük a tyúklevesben, vagy amíg a levelek megfonnyadnak. Ha szükséges, még fűszerezzük.

5. A húsgombócokat elosztjuk a 6 előmelegített tányérban, és rámerjük a levest. Azonnal tálaljuk.

Sertéshúsgombócok zöldfűszeres erőlevesben keletiesen Sertéshúsgombócok zöldfűszeres erőlevesben keletiesen Sertéshúsgombócok zöldfűszeres erőlevesben keletiesen

Tyúkhúsalaplé

Kép nélkül
75 dkg tyúkhús
1 szál szárzeller
1 db durvára vágott vöröshagyma
1 db durvára vágott sárgarépa
6 szem bors
4 liter víz

1. Levesnek való tyúk csontját és nyesedékét apróra vágjuk, és a vöröshagymával, sárgarépával és szárzellerrel, borssal, bouquet garnival fazékba tesszük (1. kép). Felöntjük a vízzel.

2. Felforraljuk, és a levet 2-3 órán át lassan főzzük. A felszínéről közben lemerjük a habot. A levet tiszta edénybe átszűrjük (2. kép), és hagyjuk kihűlni.

3. A levet egy éjszakára hideg helyre tesszük, és a megdermedt zsírt leszedjük a tetejéről (3. kép). Ha nincs időnk a hűtésre a zsírt konyhai papírtörlővel is leitathatjuk róla. 1,5-2,0 liter lesz belőle.

Sertéshúsgombócok zöldfűszeres erőlevesben keletiesen
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1783 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Levesek
Levesek
(Vince Kiadó, 2005)

Igen különböző ízvilágú ételek ötletekben gazdag gyűjteménye ez a kis szakácskönyv: 120 leves receptjét tartalmazza, amelyek a legváltozatosabb alapanyagokból és különféle főzési módszerekkel készültek. Az összes... bővebben...
Sertéshúsgombócok zöldfűszeres erőlevesben keletiesen
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Levesek
Levesek
(Vince Kiadó, 2005)

Igen különböző ízvilágú ételek ötletekben gazdag gyűjteménye ez a kis szakácskönyv: 120 leves receptjét tartalmazza, amelyek a legváltozatosabb alapanyagokból és különféle főzési módszerekkel készültek. Az összes... bővebben...
pinterest