Rántott velő

Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető drága
Rántott velő
Eszközök: kés, lábas, sütőtál, tűzhely
Adag: 2 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
15 dkg zsír
2 db tojás
1 késhegynyi
15 dkg zsemlemorzsa

Elkészítés:

A velőt először picit megabáljuk, vizétől lecsurgatjuk, azután jól felvert, megsózott tojásba, morzsába mártva, forró zsírban kisütjük.

Párolt rizzsel és tartármártással tálaljuk.
Zsír helyett használhatunk olajat, így egészségesebb.
Elegáns és száraz, lendületes savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Száraz rozé illik hozzá.
Rántott velő
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 4768 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Móra Ferencné szakácskönyve
Móra Ferencné szakácskönyve
(Holnap Kiadó, 1996)

Móra Ferencné ismert és elismert háziasszony hírében állott. Nemcsak tudott, szeretett is főzni. Főzési, bevásárlási tanácsait, a maradék hasznosítására vonatkozó ötleteit napjaink konyháiban is felhasználhatjuk. Könyve... bővebben...
Rántott velő
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Móra Ferencné szakácskönyve
Móra Ferencné szakácskönyve
(Holnap Kiadó, 1996)

Móra Ferencné ismert és elismert háziasszony hírében állott. Nemcsak tudott, szeretett is főzni. Főzési, bevásárlási tanácsait, a maradék hasznosítására vonatkozó ötleteit napjaink konyháiban is felhasználhatjuk. Könyve... bővebben...
twitter

Kapcsolódó receptek (borjúvelő összetevők alapján)