Sertéshúsgolyók rákhússal

Elkészítési idő: 35 perc Munkaidő: 35 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Sertéshúsgolyók rákhússal
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
25 dkg apróra vágott sertéshús
3 szál apróra vágott újhagyma
1 gerezd apróra vágott fokhagyma
1 teáskanál thai piros currypaszta
1 evőkanál kukoricakeményítő
A mártáshoz:
2 szem apróra vágott mogyoróhagyma
1 gerezd zúzott fokhagyma
2 nagy friss, apróra vágott piros chilipaprika
4 szál apróra vágott újhagyma
3 db darabolt paradicsom
1 evőkanál földimogyoró-olaj
vagy
1 evőkanál olaj
A sütéshez:
igény szerint földimogyoró-olaj
vagy
igény szerint olaj
A tálaláshoz:
igény szerint főtt rizs

Elkészítés:

1 A sertéshúst és a rákhúst egy tálban összekeverjük. Hozzáadjuk az újhagymát, a fokhagymát, a currykrémet, a kukoricakeményítőt és a tojásfehérjét, jól összekeverjük, hogy sűrű masszát kapjunk. Nedves kézzel diónyi gombócokat formálunk a masszából.

2. A sütéshez wokban bő olajat forrósítunk, és adagonként, időnként megforgatva 3-4 perc alatt aranybarnára sütjük a gombócokat. Papírtörlőre szedve leitatjuk, melegen tartjuk. A wokot kitöröljük.

3. A mártáshoz az olajat felforrósítjuk a wokban, és a mogyoróhagymát meg a fokhagymát 1-2 percig keverve pirítjuk benne. Hozzáadjuk a chilit az újhagymával, és további 1-2 percig keverve sütjük, végül beletesszük a paradicsomot is. Gyorsan összekeverjük, majd a mártást a gombócokra kanalazzuk. Azonnal tálaljuk főtt rizzsel.

Sertéshúsgolyók rákhússal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1887 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Thai konyha Thai konyha
(Vince Kiadó, 2011)

A thai ételek számos okból ajánlhatók – nemcsak ízletesek és gyorsan, könnyen elkészíthetők, hanem ínycsiklandók, ráadásul egészségesek is, így családi étkezésekre vagy vendégek számára egyaránt tökéletes... bővebben...
Sertéshúsgolyók rákhússal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Thai konyha Thai konyha
(Vince Kiadó, 2011)

A thai ételek számos okból ajánlhatók – nemcsak ízletesek és gyorsan, könnyen elkészíthetők, hanem ínycsiklandók, ráadásul egészségesek is, így családi étkezésekre vagy vendégek számára egyaránt tökéletes... bővebben...
most van szezonja