Marhahúsos nyársak földimogyoró-mártással



Elkészítés:
1. A marhahúst nagy tálba tesszük. Hozzáadjuk a fokhagymát, a gyömbért, a cukrot, a szójaszószt, a zöldcitromlét, a szezámolajat, a koriandert, a kurkumát és a chiliport. Jól összekeverjük, hogy egyenletesen bevonja a húst. Letakarjuk, és legalább két órán át, vagy egész éjszaka a hűtőben érleljük.
2. A grillt magas fokozaton előmelegítjük. A földimogyoró-mártáshoz az összes hozzávalót egy kis lábosba tesszük, és kevergetve, közepes lángon forrpontig melegítjük. Lehúzzuk a lángról, és melegen tartjuk.
3. A húskockákat az előzetesen beáztatott nyársakra húzzuk. A grill alatt, időnként megforgatva 3-5 perc alatt aranybarnára sütjük a húst. (Faszenes grillen is megsüthetjük.) A nyársakat tányérra tesszük, az apróra vágott uborkával és piros paprikával körítjük, a földimogyoró-mártással kínáljuk.