Garnéla ropogós bundában

Elkészítési idő: 70 perc Munkaidő: 35 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Garnéla ropogós bundában
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
16 nagyobb főtt garnélarák
1 db zöldcitrom leve
4 evőkanál chiliszósz
A sütéshez:
igény szerint földimogyoró-olaj
vagy
igény szerint olaj
A tálaláshoz:
ízlés szerint szilvaszósz

Elkészítés:

1. A garnélák fejét és páncélját leszedjük, a farkat rajtuk hagyjuk. Egy tálba tesszük, a zöldcitromlét hozzáadjuk, beleforgatjuk. Hűvös helyen 30 percig pihentetjük.

2. Egy wontontésztalapot kevés chiliszósszal megkenünk. Átlósan ráfektetünk egy garnélát úgy, hogy a farokrésze lelógjon. A tésztalap alsó sarkát ráhajtjuk a garnélára, majd teljesen becsomagoljuk. A többi tésztalapot is megtöltjük a chiliszósszal és a garnélával.

3. Az olajat felforrósítjuk egy wokban vagy serpenyőben, és több adagban aranybarnára és ropogósra sütjük benne a garnélát. Forrón tálaljuk, a szilvaszószba mártogatjuk.

Elegáns és száraz, lendületes savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Könnyű, száraz, fehér habzóbor illik hozzá.

Szilvaszósz

Szilvaszósz
23 dkg szárított sárgabarack
23 dkg kimagozott szilva
60 ml fehér ecet
2-3 db törött chilipaprika
1 kiskanál
1 db friss gyömbérgyökér
5 dkg mazsola

A sárgabarackot éjszakára beáztatjuk annyi vízbe, amennyi éppen ellepi. Másnap lecsöpögtetjük, de az áztatólét nem öntjük ki.

Összekeverjük a sárgabarackot, a friss vagy befőtt szilvát, a mazsolát, a kb. 2,5 cm hosszú, megtisztított és finomra vágott gyömbért, a cukrot, és az áztatóléből ráöntünk 2,5 dl-nyit.

Fölforraljuk, majd lassú tűzön 10-15 percig főzzük, amíg tovább sűrűsödik.

Hozzáadjuk az ecetet és a durvára darált piros chilipaprikát.

Megsózzuk, és alaposan összekeverjük.

5-10 percen át addig főzzük, amíg besűrűsödik és ragadóssá válik. Lehűtjük, és üvegbe tesszük.

Garnéla ropogós bundában
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1527 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Thai konyha Thai konyha
(Vince Kiadó, 2011)

A thai ételek számos okból ajánlhatók – nemcsak ízletesek és gyorsan, könnyen elkészíthetők, hanem ínycsiklandók, ráadásul egészségesek is, így családi étkezésekre vagy vendégek számára egyaránt tökéletes... bővebben...
Garnéla ropogós bundában
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Thai konyha Thai konyha
(Vince Kiadó, 2011)

A thai ételek számos okból ajánlhatók – nemcsak ízletesek és gyorsan, könnyen elkészíthetők, hanem ínycsiklandók, ráadásul egészségesek is, így családi étkezésekre vagy vendégek számára egyaránt tökéletes... bővebben...
hírlevél