Kolbászos festonati brokkolival

Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 10 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Kolbászos festonati brokkolival
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg rózsáira bontott brokkoli
50 dkg festonati
vagy
50 dkg rövid tészta
4 evőkanál extraszűz olívaolaj
½ csokor friss, apróra vágott petrezselyemzöld
2 evőkanál paradicsompüré
3 gerezd zúzott fokhagyma
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint
A tálaláshoz:
5 dkg kemény, reszelt juhsajt
vagy
5 dkg reszelt pecorino sajt

Elkészítés:

1. A brokkolit rózsáira szedjük, a szárakat felkarikázzuk. Lábosba tesszük, annyi hideg vízzel öntjük fel, amennyi ellepi. Megsózzuk, felforraljuk, majd kis lángon 5 percig főzzük. Félretesszük.

2. A kolbász bőrét lehúzzuk, a húst összemorzsoljuk. Serpenyőbe tesszük, és 2 percig kevergetve pirítjuk.

3. Hozzáadjuk az olajat, beletesszük a zúzott fokhagymát, az apróra vágott petrezselymet, és 2 percig pároljuk.

4. Belekeverjük a paradicsompürét. Ha szükséges, vízzel öntjük fel.

5. Hozzáadjuk a brokkolit, és 10 percig főzzük. Sóval, borssal ízesítjük.

6. Közben a tésztát bő, forrásban lévő, sós vízben al dente (rugalmasra) főzzük. Leszűrjük és belekeverjük a mártásba. Frissen reszelt sajttal meghintve kínáljuk.

Kolbászos festonati brokkolival
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1326 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
Kolbászos festonati brokkolival
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
google+