Főtt tészta böjtösen

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 10 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Főtt tészta böjtösen
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
6 dkg reszelt parmezán sajt
50 dkg rigatoni
4 dkg kemény, reszelt juhsajt
vagy
4 dkg reszelt pecorino sajt
4 evőkanál extraszűz olívaolaj
3 csokor friss bazsalikom
2 gerezd fokhagyma
ízlés szerint frissen őrölt fehér bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A friss bazsalikomleveleket, a fokhagymát és az olajat robotgépbe tesszük. Sima krémmé keverjük. Serpenyőbe tesszük és 1 percig kevergetve pirítjuk.

2. Sóval, őrölt fehér borssal ízesítjük.

3. A tésztát bő, forrásban lévő, sós vízben al dente (rugalmasra) főzzük. Leszűrjük és beletesszük a serpenyőbe.

4. Kis lángon összemelegítjük. Reszelt parmezán és pecorino sajttal meghintve kínáljuk.

Közepesen testes, száraz, kevésbé csersavas vörösbor
Főtt tészta böjtösen
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1873 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
Főtt tészta böjtösen
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
twitter