Tonhalas penne avokádóval

Elkészítési idő: 45 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Tonhalas penne avokádóval
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 db hámozott, vékonyra szeletelt avokádó
15 dkg olajos tonhal
50 dkg korpás penne
4 evőkanál extraszűz olívaolaj
½ csokor kapor
½ csokor bazsalikom
½ csokor petrezselyemzöld
2 szál karikára vágott zöldhagyma
1 db csíkokra vágott piros húsú paprika
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint
ízlés szerint citromlé

Elkészítés:

1. A zöld fűszerek levelét lecsipkedjük és robotgépbe tesszük. Felöntjük az olajjal, sózzuk és sima krémmé keverjük. Tűzálló tálba tesszük.

2. Másik tálba tesszük a meghámozott, vékonyan felszeletelt avokádót és a csíkokra vágott piros húsú paprikát. Az avokádót citromlével meglocsoljuk.

3. Hozzáadjuk a felkarikázott zöldhagymát is.

4. A tésztát bő, forrásban lévő, sós vízben al dente (rugalmasra) főzzük.

5. A lecsöpögtetett tonhalat kisebb darabokra tördeljük és a tűzálló tálba tesszük, belekeverjük a zöldfűszerkrémbe.

6. A tálat a tésztafőző fazékra helyezzük, így kellőképpen átmelegszik. A megfőtt tésztát lecsöpögtetjük és az előmelegített tálba tesszük.

7. Belekeverjük a paprikás-hagymás avokádót. Sóval, borssal ízesítjük és azonnal tálaljuk.

Tonhalas penne avokádóval
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2688 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
Tonhalas penne avokádóval
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
tippek, fortélyok