Tonhalas penne avokádóval



Elkészítés:
1. A zöld fűszerek levelét lecsipkedjük és robotgépbe tesszük. Felöntjük az olajjal, sózzuk és sima krémmé keverjük. Tűzálló tálba tesszük.
2. Másik tálba tesszük a meghámozott, vékonyan felszeletelt avokádót és a csíkokra vágott piros húsú paprikát. Az avokádót citromlével meglocsoljuk.
3. Hozzáadjuk a felkarikázott zöldhagymát is.
4. A tésztát bő, forrásban lévő, sós vízben al dente (rugalmasra) főzzük.
5. A lecsöpögtetett tonhalat kisebb darabokra tördeljük és a tűzálló tálba tesszük, belekeverjük a zöldfűszerkrémbe.
6. A tálat a tésztafőző fazékra helyezzük, így kellőképpen átmelegszik. A megfőtt tésztát lecsöpögtetjük és az előmelegített tálba tesszük.
7. Belekeverjük a paprikás-hagymás avokádót. Sóval, borssal ízesítjük és azonnal tálaljuk.