Bárányhúsos tészta

Elkészítési idő: 105 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető drága
Bárányhúsos tészta
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg kockára vágott báránycomb
50 dkg penne
4 evőkanál extraszűz olívaolaj
1 és ¼ dl marhahúsleves
8 kis fej kockára vágott sonkahagyma
7 dkg liszt
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint
igény szerint reszelt citromhéj
A díszítéshez:
ízlés szerint csíkokra vágott zellerzöld

Elkészítés:

1. A báránycombot kockára vágjuk, lisztbe forgatjuk.

2. Serpenyőben olajat forrósítunk és beletesszük a húskockákat. 5 percig kevergetve pirítjuk.

3. Hozzáadjuk a kockára vágott hagymát, és 2 percig kevergetve pirítjuk. Sóval, borssal ízesítjük.

4. Felöntjük a borral és addig főzzük, amíg a nedvesség el nem párolog.

5. Felöntjük a levessel. Reszelt citromhéjjal fűszerezzük, majd fedő alatt megpároljuk (kb. 60 perc).

6. Közben a tésztát bő, forrásban lévő, sós vízben al dente (rugalmasra) főzzük. Leszűrjük és belekeverjük a mártásba. Csíkokra vágott zellerzölddel meghintve kínáljuk.

Száraz vörösbort kínáljunk hozzá.
Közepesen testes, száraz, kevésbé csersavas vörösbor

Marhahúsleves

Marhahúsleves
1 db hámozott burgonya
1 szál hámozott fehérrépa
2 szál hámozott sárgarépa
100 dkg marhacsont
100 dkg rostélyos
30 dl víz
1 fej hámozott hagyma
2 db paradicsom
igény szerint apró tészta vagy
igény szerint cérnametélt
ízlés szerint szemes bors
ízlés szerint

1. A húst, a csontot és minden megtisztított hozzávalót fazékba teszünk. Felöntjük a vízzel. A levest 2-3 órát főzzük.

2. A húsokat, a csontokat és a zöldségeket kivesszük, a levest átszűrjük. Kihűtjük, a felszínén összegyűlt zsiradékot leszedjük.

3. A levesben személyenként 2-3 evőkanál apró szemű tésztát vagy cérnametéltet főzünk ki. Ha tartalmasabban akarjuk adni, húsdarabokkal, a zöldségek közül a sárga- és fehérrépával és a burgonyával együtt tálaljuk.

4. A leszűrt leves befagyasztható, krémlevesek készítéséhez is felhasználható.

Bárányhúsos tészta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1161 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
Bárányhúsos tészta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
van itthon