Bárányhúsos tészta



Elkészítés:
1. A báránycombot kockára vágjuk, lisztbe forgatjuk.
2. Serpenyőben olajat forrósítunk és beletesszük a húskockákat. 5 percig kevergetve pirítjuk.
3. Hozzáadjuk a kockára vágott hagymát, és 2 percig kevergetve pirítjuk. Sóval, borssal ízesítjük.
4. Felöntjük a borral és addig főzzük, amíg a nedvesség el nem párolog.
5. Felöntjük a levessel. Reszelt citromhéjjal fűszerezzük, majd fedő alatt megpároljuk (kb. 60 perc).
6. Közben a tésztát bő, forrásban lévő, sós vízben al dente (rugalmasra) főzzük. Leszűrjük és belekeverjük a mártásba. Csíkokra vágott zellerzölddel meghintve kínáljuk.
Marhahúsleves

1. A húst, a csontot és minden megtisztított hozzávalót fazékba teszünk. Felöntjük a vízzel. A levest 2-3 órát főzzük.
2. A húsokat, a csontokat és a zöldségeket kivesszük, a levest átszűrjük. Kihűtjük, a felszínén összegyűlt zsiradékot leszedjük.
3. A levesben személyenként 2-3 evőkanál apró szemű tésztát vagy cérnametéltet főzünk ki. Ha tartalmasabban akarjuk adni, húsdarabokkal, a zöldségek közül a sárga- és fehérrépával és a burgonyával együtt tálaljuk.
4. A leszűrt leves befagyasztható, krémlevesek készítéséhez is felhasználható.