Rigatoni túrógombóccal

Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Rigatoni túrógombóccal
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg rigatoni
30 dkg tehéntúró
vagy
30 dkg ricotta sajt
4 evőkanál extraszűz olívaolaj
½ csokor friss, apróra vágott petrezselyemzöld
4 evőkanál húsleves
1 evőkanál citromlé
1 szál félbevágott szárzeller
4 dkg reszelt parmezán sajt
7 dkg liszt
ízlés szerint reszelt citromhéj
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A szétnyomkodott tehéntúrót tálba tesszük.

2. Hozzáadjuk a reszelt parmezán sajtot, a lisztet, a tojássárgáját, sót, reszelt citromhéjat és az apróra vágott petrezselymet. Jól összekeverjük.

3. A sajtmasszából apró gombócokat formálunk. Kiolajozott tepsibe terítjük, 2 evőkanál olajjal meglocsoljuk.

4. Előmelegített, 200 fokos sütőben 10 percig sütjük.

5. A zellerszívet kettévágjuk, az egyik felét az olaj felével, a levessel és a citromlével összeturmixoljuk.

6. A maradék zellert felkarikázzuk, serpenyőben olajat forrósítunk, 2-3 percig pároljuk, megsózzuk.

7. Közben a tésztát bő, forrásban lévő, sós vízben al dente (rugalmasra) főzzük. Leszűrjük és beletesszük a serpenyőbe. Felöntjük a zellerkrémmel.

8. A tésztába belekeverjük a sült sajtgombócokat.

Közepesen testes, száraz, kevésbé csersavas vörösbor

Tyúkhúsleves

Kép nélkül
1 db 200 dkg-os tyúk vagy
1 db 200 dkg-os egész csirke
30 dl víz
1 fej hagyma
2 db paradicsom
1 db burgonya
1 szál fehérrépa
2 szál sárgarépa
igény szerint cérnametélt vagy
igény szerint apró tészta
ízlés szerint szemes bors
ízlés szerint

1. Minden megtisztított hozzávalót és az egész csirkét fazékba tesszük. Felöntjük vízzel. A levest 2-3 órát főzzük.

2. A húsokat, csontokat és a zöldségeket is kivesszük, a levest átszűrjük. Kihűtjük, a felszínén összegyűlt zsiradékot leszedjük.

3. A levesben személyenként 2-3 evőkanál apró szemű tésztát vagy cérnametéltet főzünk ki. Ha tartalmasabban akarjuk adni, húsdarabokkal, a zöldségek közül a sárga- és fehérrépával és a burgonyával együtt tálaljuk.

4. A leszűrt leves befagyasztható, krémlevesek készítéséhez is felhasználható.

Rigatoni túrógombóccal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1397 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
Rigatoni túrógombóccal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
twitter