Szarvacska zöldségekkel

| Zöldséges lumache receptek , Paradicsomos lumache receptek
Elkészítési idő: 45 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Szarvacska zöldségekkel
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
75 dkg hámozott, negyedelt paradicsom
2 db csíkokra vágott zöldpaprika
1 db csíkokra vágott piros húsú paprika
1 db hámozott, vastagra szeletelt padlizsán
2 db vastagra szeletelt cukkini
50 dkg lumache
vagy
4 evőkanál extraszűz olívaolaj
1 fej kockára vágott hagyma
ízlés szerint szárított őrölt cseresznyepaprika
ízlés szerint
A tálaláshoz:
6 evőkanál reszelt parmezán sajt
igény szerint friss, csíkokra vágott bazsalikomlevél

Elkészítés:

1. A megtisztított padlizsánt vastagon felszeleteljük, majd kockára vágjuk. A cukkinit felkarikázzuk, a megtisztított paprikát csíkokra vágjuk.

2. Megforrósított olajon üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát.

3. Hozzáadjuk a padlizsánt és a paprikát. 5 percig kevergetve pirítjuk.

4. Hozzáadjuk a cukkinit, és további 3 percig kevergetve pirítjuk. Sóval, cseresznyepaprikával ízesítjük.

5. Hozzáadjuk a lehéjazott, felnegyedelt paradicsomot, és fedő alatt 20 percig pároljuk.

6. Közben a tésztát bő, forrásban lévő, sós vízben al dente (rugalmasra) főzzük. Leszűrjük és belekeverjük a mártásba.

7. Reszelt parmezán sajttal és csíkokra vágott friss bazsalikomlevelekkel meghintve kínáljuk.

A paradicsom hámozása, magozása egyszerűen elvégezhető. A paradicsomok héját nagyon éles késsel kereszt alakban bevágjuk. A paradicsomokat forró vízben 10 másodpercig főzzük. Utána kivesszük, és jéghideg vízbe tesszük őket: így kemény marad a húsuk. Ezután könnyen lehúzhatjuk a héjukat. A paradicsomokat félbevágjuk, és teáskanállal óvatosan kikaparjuk a magokat.
Szarvacska zöldségekkel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1913 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
Szarvacska zöldségekkel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
lexikon