Csigatészta rákhússal



Elkészítés:
1. A megtisztított hagymát kockára, a szárzellert karikára vágjuk. A zellerleveleket is felaprítjuk és félretesszük.
2. Serpenyőben vajat forrósítunk és beletesszük a hagymát és a szárzellert. 3-4 percig kevergetve pirítjuk.
3. Hozzáadjuk a (felengedett) rákhúst és további 5 percig sütjük. Sóval, borssal ízesítjük. Felöntjük a borral, és addig főzzük, amíg a nedvesség el nem párolog.
4. Felöntjük a halalaplével, és nagy lángon 10 percig főzzük.
5. Közben a tésztát bő, forrásban lévő, sós vízben al dente (rugalmasra) főzzük. Leszűrjük és belekeverjük a mártásba. Zellerzölddel meghintve kínáljuk.
Halalaplé

1. A megtisztított hagymát, sárgarépát és szárzellert feldaraboljuk, és lábosba tesszük.
2. Hozzáadjuk a halnyesedéket, a paradicsomot, a vastag citromszeletet, a petrezselyemcsokrot. Felöntjük a vízzel és a borral. Sóval, szemes borssal, babérlevéllel ízesítjük. Felforraljuk, majd kis lángon 40-50 percig főzzük. A keletkező szürke habot szűrőkanállal leszedjük.
3. A levest leszűrjük és halalaplének használjuk.