Rigatoni húsgombóccal

Elkészítési idő: 75 perc Munkaidő: 45 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Rigatoni húsgombóccal
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg rigatoni
4 evőkanál extraszűz olívaolaj
1 db citrom reszelt héja
½ dl tej
1 gerezd fokhagyma
1 fej kockára vágott hagyma
50 dkg hámozott, negyedelt paradicsom
2 szelet szikkadt kenyér
7 dkg liszt
ízlés szerint morzsolt oregánó
ízlés szerint reszelt szerecsendió
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint
A tálaláshoz:
6 evőkanál reszelt parmezán sajt

Elkészítés:

1. A kenyeret tejbe áztatjuk. A darált marhahúst a füstölt sonkával, a petrezselyemmel és a fokhagymával együtt robotgépbe tesszük, és összedaráljuk.

2. Tálba tesszük, hozzáadjuk a kinyomott kenyeret, a tojássárgáját, a reszelt citromhéjat. Sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük.

3. Összegyúrjuk, majd diónyi darabokat csippentünk ki belőle. Gombóccá formáljuk, lisztbe hempergetjük és félretesszük.

4. Megforrósított olajon üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát. Hozzáadjuk a lehéjazott, felnegyedelt paradicsomot. Sóval, borssal, oregánóval ízesítjük. 10 percig főzzük.

5. A húsgombócokat forrásban lévő sós vízben 3 percig főzzük. Szűrőkanállal kiemeljük és áttesszük a paradicsommártásba. További 5 percig főzzük.

6. Közben a tésztát bő, forrásban lévő, sós vízben al dente (rugalmasra) főzzük. Leszűrjük és belekeverjük a mártásba. Reszelt sajttal meghintve kínáljuk.

Közepesen testes, száraz, kevésbé csersavas vörösbor
Rigatoni húsgombóccal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1580 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
Rigatoni húsgombóccal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
lexikon