Rigatoni húsgombóccal



Elkészítés:
1. A kenyeret tejbe áztatjuk. A darált marhahúst a füstölt sonkával, a petrezselyemmel és a fokhagymával együtt robotgépbe tesszük, és összedaráljuk.
2. Tálba tesszük, hozzáadjuk a kinyomott kenyeret, a tojássárgáját, a reszelt citromhéjat. Sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük.
3. Összegyúrjuk, majd diónyi darabokat csippentünk ki belőle. Gombóccá formáljuk, lisztbe hempergetjük és félretesszük.
4. Megforrósított olajon üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát. Hozzáadjuk a lehéjazott, felnegyedelt paradicsomot. Sóval, borssal, oregánóval ízesítjük. 10 percig főzzük.
5. A húsgombócokat forrásban lévő sós vízben 3 percig főzzük. Szűrőkanállal kiemeljük és áttesszük a paradicsommártásba. További 5 percig főzzük.
6. Közben a tésztát bő, forrásban lévő, sós vízben al dente (rugalmasra) főzzük. Leszűrjük és belekeverjük a mártásba. Reszelt sajttal meghintve kínáljuk.